Grilovaný bílý chřest se smetanovou omáčkou a sezamovými semínky

Grilovaný bílý chřest se smetanovou omáčkou a sezamovými semínky

Bílý chřest je o něco sladší než chřest zelený a lahodná smetanová omáčka s chilli a česnekem ho skvěle doplňuje. Závěrečnou chuť dotváří sezamová semínka a nasekaná jarní cibulka. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 2 svazky bílého chřestu (konce ořízněte)

Na omáčku:

  • 240 ml creme fraiche
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1-2 lžičky chilli pasty
  • 1/2 lžičky bílého pepře
  • 1/4 lžičky česnekového prášku

Na ozdobu:

  • 2 lžíce sezamových semínek, opečených
  • 1 velká jarní cibulka, jemně nakrájená

Postup

  • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  • Chřest namočte na 5 minut do studené vody, abyste odstranili všechen písek nebo kamínky.
  • Vložte ingredience na omáčku do mixéru a mixujte, dokud se vše dobře nepromíchá.
  • Pokud omáčku děláte předem, vložte ji do vzduchotěsné nádoby a uložte do chladničky.
  • Chřest vyjměte z vody, osušte, lehce potřete olejem a položte na grilovací rošt.
  • Grilujte 2 až 3 minuty a po celou dobu grilování otáčejte.
  • Sundejte z grilu, pokapejte omáčkou a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Užijte si to!
Bílý chřest z grilu s omáčkou s chilli a česnekem, ozdobený jarní cibulkou a sezamovými semínky.
www.thespruceeats.com

Chřest můžete podávat například s jedním z našich receptů na grilované vepřové, které ocení i ti nejnáročnější strávníci!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.