Bílý chřest je o něco sladší než chřest zelený a lahodná smetanová omáčka s chilli a česnekem ho skvěle doplňuje. Závěrečnou chuť dotváří sezamová semínka a nasekaná jarní cibulka. Mňam!
Co budete potřebovat
- 2 svazky bílého chřestu (konce ořízněte)
Na omáčku:
- 240 ml creme fraiche
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1-2 lžičky chilli pasty
- 1/2 lžičky bílého pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
Na ozdobu:
- 2 lžíce sezamových semínek, opečených
- 1 velká jarní cibulka, jemně nakrájená
Postup
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Chřest namočte na 5 minut do studené vody, abyste odstranili všechen písek nebo kamínky.
- Vložte ingredience na omáčku do mixéru a mixujte, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Pokud omáčku děláte předem, vložte ji do vzduchotěsné nádoby a uložte do chladničky.
- Chřest vyjměte z vody, osušte, lehce potřete olejem a položte na grilovací rošt.
- Grilujte 2 až 3 minuty a po celou dobu grilování otáčejte.
- Sundejte z grilu, pokapejte omáčkou a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
- Užijte si to!
Chřest můžete podávat například s jedním z našich receptů na grilované vepřové, které ocení i ti nejnáročnější strávníci!