Grilovaný bůček

Grilovaný bůček

Vyzkoušejte tento recept na grilovaný bůček bun cha třeba při grilovačce s rodinou či přáteli. Skvělé jídlo, na kterém si všichni pochutnáte.

Ingredience

  • 300 g vepřového bůčku
  • rýžové nudle

Ingredience na marinádu

  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 ks nahrubo nakrájené cibule

Ingredience na omáčku

  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 polévková lžíce rýžového octa nebo šťávy z limetky
  • 2-3 lžíce teplé vody
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1-2 stroužky česneku
  • čerstvá chilli paprička

Postup

  • Nejprve nechte maso v mrazáku trochu ztuhnout. Poté jej snadněji nakrájíte.
  • Nakrájejte maso na 3-5 mm široké plátky. Smíchejte suroviny na marinádu, do které vložíte nakrájené maso, cibuli a česnek.
  • Vše řádně promíchejte a nechte v lednici asi hodinu marinovat.
  • Po odležení masa jej vyjměte z marinády, očistěte od cibule a česneku.
  • Maso rozložte na pečící mřížku, tu položíte přes plech, do kterého bude odkapávat vypečený tuk.
  • Rozpalte troubu na režim grilování nebo rozpalte váš gril. Vložte maso a grilujte z obou stran, dokud nebude bůček propečený a marináda zkaramelizovaná.
  • Mezitím si připravíte zálivku. Ve vlažné vodě rozmícháte cukr, přilijete ocet, rybí omáčku a nakonec vmícháte rozdrcený česnek s nasekanou chilli papričkou.
  • Také si připravte nudle podle návodu na obalu a nakrájejte čerstvou zeleninu podle vaší chuti – vhodný je listový salát, mrkev, okurka, výhonky a koriandr.
  • Po upečení bůček podávejte s nudlemi, zeleninou a pikantní zálivkou.
Zeleninová mísa s rýžovými nudlemi a grilovaným vepřovým masem.
Zdroj: joyousapron.com

Pro milovníky asijské kuchyně jsme připravili parádní recepty na polévku Pho v 6 variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.