Vyzkoušejte tento recept na grilovaný bůček bun cha třeba při grilovačce s rodinou či přáteli. Skvělé jídlo, na kterém si všichni pochutnáte.
Ingredience
- 300 g vepřového bůčku
- rýžové nudle
Ingredience na marinádu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 ks nahrubo nakrájené cibule
Ingredience na omáčku
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 polévková lžíce rýžového octa nebo šťávy z limetky
- 2-3 lžíce teplé vody
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1-2 stroužky česneku
- čerstvá chilli paprička
Postup
- Nejprve nechte maso v mrazáku trochu ztuhnout. Poté jej snadněji nakrájíte.
- Nakrájejte maso na 3-5 mm široké plátky. Smíchejte suroviny na marinádu, do které vložíte nakrájené maso, cibuli a česnek.
- Vše řádně promíchejte a nechte v lednici asi hodinu marinovat.
- Po odležení masa jej vyjměte z marinády, očistěte od cibule a česneku.
- Maso rozložte na pečící mřížku, tu položíte přes plech, do kterého bude odkapávat vypečený tuk.
- Rozpalte troubu na režim grilování nebo rozpalte váš gril. Vložte maso a grilujte z obou stran, dokud nebude bůček propečený a marináda zkaramelizovaná.
- Mezitím si připravíte zálivku. Ve vlažné vodě rozmícháte cukr, přilijete ocet, rybí omáčku a nakonec vmícháte rozdrcený česnek s nasekanou chilli papričkou.
- Také si připravte nudle podle návodu na obalu a nakrájejte čerstvou zeleninu podle vaší chuti – vhodný je listový salát, mrkev, okurka, výhonky a koriandr.
- Po upečení bůček podávejte s nudlemi, zeleninou a pikantní zálivkou.
Pro milovníky asijské kuchyně jsme připravili parádní recepty na polévku Pho v 6 variantách!