Sezóna grilovaček se blíží a proto jsme si pro vás připravili 5 lahodných receptů na grilovaný chřest.
Jeho příprava zabere pár minut a vy tak rychle vykouzlíte dokonalý doplněk k vašemu oblíbenému masu.
Vyzkoušejte variantu s balsamikovou redukcí či s BBQ holandskou omáčkou.
Hosté si pochutnají!
Naše recepty
Tipy na grilování chřestu
- Čerstvý chřest je lahodný a měkký a nemusíte okrajovat jeho konce. Při sklizni chřestu však konce stonku ztvrdnou a zvlákní se. Pro lepší texturu se tedy doporučuje konce chřestu odstranit. Stačí chřest ohnout a v místě, kde sám lupne, odstraníte konec.
- Chřest byste nikdy neměli grilovat dlouho. Grilování chřestu déle než osm minut má za následek nedobrou kašovitou texturu.
- Doporučujeme chřest umístit přímo na gril na vysokou teplotu. Je v pořádku, když vám plameny trochu ožehnou okraje.
- Tenčí výhonky chřestu můžete zabalit do alobalu a poté dát na přímý oheň. Alobal chřest ochrání a zároveň ho uvaří v páře.
Chcete vědět, jaký má chřest vliv na lidské zdraví, jak ho konzumovat, pěstovat či jaké jsou jeho druhy? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o chřestu!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!