Vynikající recepty na chřest na grilu 5x jinak. Luxusní příloha, která zpestří váš pokrm!

Sezóna grilovaček se blíží a proto jsme si pro vás připravili 5 lahodných receptů na grilovaný chřest.

Jeho příprava zabere pár minut a vy tak rychle vykouzlíte dokonalý doplněk k vašemu oblíbenému masu.

Vyzkoušejte variantu s balsamikovou redukcí či s BBQ holandskou omáčkou.

Hosté si pochutnají!

Tipy na grilování chřestu

  • Čerstvý chřest je lahodný a měkký a nemusíte okrajovat jeho konce. Při sklizni chřestu však konce stonku ztvrdnou a zvlákní se. Pro lepší texturu se tedy doporučuje konce chřestu odstranit. Stačí chřest ohnout a v místě, kde sám lupne, odstraníte konec.
  • Chřest byste nikdy neměli grilovat dlouho. Grilování chřestu déle než osm minut má za následek nedobrou kašovitou texturu.
  • Doporučujeme chřest umístit přímo na gril na vysokou teplotu. Je v pořádku, když vám plameny trochu ožehnou okraje.  
  • Tenčí výhonky chřestu můžete zabalit do alobalu a poté dát na přímý oheň. Alobal chřest ochrání a zároveň ho uvaří v páře.

Chcete vědět, jaký má chřest vliv na lidské zdraví, jak ho konzumovat, pěstovat či jaké jsou jeho druhy? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o chřestu!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.