Grilovaný chřest s balsamikovou redukcí

Grilovaný chřest s balsamikovou redukcí

Pozvědněte chřest s tímto recept na úplně jinou úroveň! Ogrilovaný chřest ozdobený balsamikovou redukcí, strouhaným parmazánem a opečenými piniovými oříšky udělá z vaší letní grilovačky naprosto luxusní záležitost, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Co budete potřebovat

  • 1 kg čerstvého chřestu
  • 1 lžíce olivového oleje + další na pokapání
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 šálku balsamikové redukce
  • 1/4 šálku piniových oříšků (pražených)
  • čerstvě nastrouhaný parmazán

Na balsamikovou redukci:

  • 1 šálek balsamikového octa
  • 2 lžíce cukru nebo medu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/4 šálku studené vody

Postup

  • Vařte balsamikový ocet s cukrem nebo medem a solí 10 minut, dokud se nezredukuje na polovinu.
  • Kukuřičný škrob přimíchejte do studené vody a nalijte do redukovaného octa.
  • Míchejte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  • Takto redukci můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3 týdnů.
  • Před použitím zahřejte a promíchejte.
  • Ořízněte a vyhoďte tuhé konce chřestu.
  • Pokapejte 1 lžící olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Předehřejte gril na vysokou teplotu.
  • Po rozehřátí položte chřest přímo na gril.
  • Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebude uvařený, ale stále mírně křupavý.
  • Pokud pracujete se silnějším chřestem, přidejte 1-2 minuty z každé strany.
  • Přendejte chřest na servírovací talíř a pokapejte ho balsamikovou redukcí, následně ho posypte čerstvým parmazánem, opečenými piniovými oříšky a zakápněte olivovým olejem.
  • Ihned podávejte.
Ogrilovaný chřest ozdobený balsamikovou redukcí, strouhaným parmazánem a opečenými piniovými oříšky na talíři.
www.themodernproper.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty s chřestem! Máme pro vás rizoto, omáčku i salát.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.