Skvělý hamburger nemusí být jen ten z hovězího masa. Zkuste použít maso kuřecí a budete příjemně překvapeni!
INGREDIENCE
- 300 g kuřecího masa, namletého nebo jemně sekaného
- 50 g čerstvě namleté strouhanky
- 1 vejce
- 1 jemně nasekaná cibule
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- 20 ml slunečnicového oleje
- 4 bílé žemle posypané sezamovými semínky – nejlépe měkké, hodící se na burgry
- 4 listy salátu
- 4 plátky tvrdého sýru
- rajčata nakrájená na plátky
- kečup k podávání
POSTUP
- Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte.
- Vzniklou hmotu rozděltena čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
- Maso dávejte na rozpálený gril.
- Opečte hamburgery 3 až 4 minuty z každé strany.
- Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list salátu, pak rajčata, sýr, kuřecí hamburger, navrch cibuli a salát.
- Přikryjte houskou a můžete podávat s kečupem.