Hamburger z kuřecího masa

Hamburger z kuřecího masa
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Skvělý hamburger nemusí být jen ten z hovězího masa. Zkuste použít maso kuřecí a budete příjemně překvapeni!

INGREDIENCE

  • 300 g kuřecího masa, namletého nebo jemně sekaného
  • 50 g čerstvě namleté strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 4 bílé žemle posypané sezamovými semínky – nejlépe měkké, hodící se na burgry
  • 4 listy salátu
  • 4 plátky tvrdého sýru
  • rajčata nakrájená na plátky
  • kečup k podávání

POSTUP

  1. Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte.
  2. Vzniklou hmotu rozděltena čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
  3. Maso dávejte na rozpálený gril.
  4. Opečte hamburgery 3 až 4 minuty z každé strany.
  5. Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list salátu, pak rajčata, sýr, kuřecí hamburger, navrch cibuli a salát.
  6. Přikryjte houskou a můžete podávat s kečupem.
Burger plněný kuřecím masem, sýrem a zeleninou.
www.recipes.timesofindia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.