Vyzkoušejte tento chytrý vegetariánský předkrm, který zapůsobí i na toho největšího gurmána! Kombinace kozího sýru se sladkou omáčkou, pekanovými oříšky a čekankou je naprosto luxusní.
Ingredience
- 2 červená jablka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 x kulatý kozí sýr, rozpůlený vodorovně
- 2 lžíce brusinkového džemu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 25 g pekanových ořechů
- 2 čekanky, rozdělené na listy
- hrst klíčků ředkvičky nebo řeřichy
Postup
- Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a poté nakrájejte na tenké plátky do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody.
- Dobře promíchejte, protože to zabrání hnědnutí jablek.
- Rozpalte gril na vysokou teplotu a poté grilovací rošt vyložte alobalem.
- Sýry položte na alobal kůrou dolů a nechte chvíli stranou.
- Nalijte 2 lžíce šťávy z misky s jablky do jiné misky a zbytek vyhoďte.
- Přidejte brusinkový džem, olej a med s trochou koření a šlehejte, abyste vytvořili omáčku.
- Sýry grilujte 4 minuty, poté nasypte na sýry a kolem nich ořechy a vraťte je na gril, abyste je ještě pár minut opékali – ale dávejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.
- Jablko, čekanky a klíčky naaranžujte na 6 talířů, pak opatrně poklaďte horkým sýrem.
- Posypte na oříšky, pokapejte omáčkou a rovnou podávejte.