Grilovaný kozí sýr s brusinkovou omáčkou

Grilovaný kozí sýr s brusinkovou omáčkou

Vyzkoušejte tento chytrý vegetariánský předkrm, který zapůsobí i na toho největšího gurmána! Kombinace kozího sýru se sladkou omáčkou, pekanovými oříšky a čekankou je naprosto luxusní.

Ingredience

  • 2 červená jablka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 x kulatý kozí sýr, rozpůlený vodorovně
  • 2 lžíce brusinkového džemu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 25 g pekanových ořechů
  • 2 čekanky, rozdělené na listy
  • hrst klíčků ředkvičky nebo řeřichy

Postup

  1. Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a poté nakrájejte na tenké plátky do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody.
  2. Dobře promíchejte, protože to zabrání hnědnutí jablek.
  3. Rozpalte gril na vysokou teplotu a poté grilovací rošt vyložte alobalem.
  4. Sýry položte na alobal kůrou dolů a nechte chvíli stranou.
  5. Nalijte 2 lžíce šťávy z misky s jablky do jiné misky a zbytek vyhoďte.
  6. Přidejte brusinkový džem, olej a med s trochou koření a šlehejte, abyste vytvořili omáčku.
  7. Sýry grilujte 4 minuty, poté nasypte na sýry a kolem nich ořechy a vraťte je na gril, abyste je ještě pár minut opékali – ale dávejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.
  8. Jablko, čekanky a klíčky naaranžujte na 6 talířů, pak opatrně poklaďte horkým sýrem.
  9. Posypte na oříšky, pokapejte omáčkou a rovnou podávejte.
Kozí sýr z grilu servírovaný na talíři s klíčky, brusinkovou omáčkou, čekankou a pekanovým ořechy, s vidličkou.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.