Grilovaný lilek s bylinkovým máslem

Grilovaný lilek s bylinkovým máslem

Tento recept je rychlou a osvědčenou variantou. Ať už jej zvolíte jako přílohu, oblohu nebo hlavní pokrm, potěší.

Ingredience:

  • 1 velký lilek
  • ¼ hrnku másla 
  • 1 lžička olivového oleje
  • ¾ lžičky italské kořenící směsi
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky černého pepře
  • sůl a peř

Postup:

  • Lilek si nakrájejte na tenké plátky (cca 0,5 cm široké) a posolte z obou stran.
  • Smíchejte si máslo s kořením. 
  • Předehřejte si gril a lehce potřete olivovým olejem.
  • Navrch každého plátku lilku potřete bylinkové máslo a touto stranou lilek položte na gril.
  • Grilujte 5 minut, potřete lilky z vrchu, otočte a grilujte dalších 5 minut.
baklažán na grilu
Zdroj: 40aprons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.