Grilovaný pstruh s koprem a citrónem

Grilovaný pstruh s koprem a citrónem
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Pstruh grilovaný s plátky citrónu, čerstvým koprem a máslem  je snadné a chutné jídlo, které je skvělé třeba jako perfektní večeře pro dva!

INGREDIENCE

  • extra panenský olivový olej
  • 2 pstruzi, vykostění a očištění (necháme mu hlavu a ocas)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 6 plátků čerstvého citronu tenkých jako papír, se semínky
  • několik snítek kopru (nebo bazalky, estragonu, petrželky nebo jiných jemných čerstvých bylinek)
  • 1 lžička másla, nakrájená na malé kostičky

POSTUP

  1. Připravíme si gril na přímý vysoký žár, přičemž jedna část grilu musí vychladnout.
  2. Zatímco se gril ohřívá, vytvoříme si „loďku“ z odolné hliníkové fólie.
  3. Zdvojíme nebo ztrojnásobíme vrstvu fólie a kolem okrajů vytvořte asi 2,5 cm okraj.
  4. Dno „lodě“ vydatně potřeme olivovým olejem, aby se pstruh při grilování nepřilepil.
  5. Opláchneme pstruhy vodou a osušíme je.
  6. Ryby otevřeme a posypeme solí a pepřem.
  7. Přidáme plátky citronu do vnitřku ryb v jedné vrstvě.
  8. Navrch dáme snítky kopru a kostičky másla.
  9. Ryby uzavřeme přes nádivku.
  10. Obě strany ryb potřeme olivovým olejem.
  11. Umístěte pstruhy do loďky z hliníkové fólie.
  12. Loďku položíme na rozpálenou stranu grilu.
  13. Přikryjeme a necháme 3 minuty grilovat, poté loďku přesuneme na studenou stranu grilu.
  14. Přikryjeme a grilujeme dalších 3-5 minut, dokud nebudou ryby propečené.
  15. Dobrou chuť!
Pstruh grilovaný s plátky citrónu, čerstvým koprem a máslem servírovaný na táce.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.