Grilovaný skirt steak s broskvemi

Grilovaný skirt steak s broskvemi

Delikátní marinovaný hovězí steak, grilovaný s čerstvými broskovými plátky ve směsi medu, skořice a zázvoru. To prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 1 malý bobkový list
  • 1 malá šalotka
  • 1 jalapeño, rozpůlené a bez semínek
  • jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 čajové lžičky nasekaného tymiánu
  • 1/2 šálku plus 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 750 g skirt steaku, nakrájeného na 4 kusy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 šálku velmi horké vody
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 a 1/2 čajové lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 4 broskve, rozpůlené a vypeckované

Postup

  1. V mixéru rozmixujte česnek, bobkový list, šalotku, jalapeño, citronovou kůru a šťávu, sójovou omáčku a tymián.
  2. Do zapnutého mixéru pomalu nalijte 1/2 šálku řepkového oleje a nechte vzniknout hladké pyré.
  3. Marinádu dochuťte solí a pepřem.
  4. Nalijte polovinu marinády do mělké zapékací misky a přidejte steak.
  5. Nechte stát 20 minut.
  6. Do zbylé marinády přidejte dijonskou hořčici a promíchejte.
  7. Přeneste obvaz do malé misky.
  8. Mezitím rozpalte gril.
  9. Smíchejte vodu s medem, skořicí a zázvorem a nechte 5 minut odstát.
  10. Směs smíchejte se zbývající 1 lžící oleje a broskvemi.
  11. Oškrábejte marinádu z masa.
  12. Steaky pořádně osolte a opepřete a Velkoryse ochucte steaky solí a pepřem a grilujte po dobu 6 až 7 minut, s jedním otočením.
  13. Současně grilujte poloviny broskví a často je obracejte, dokud nejsou skvrnité a měkké, asi 8 minut.
  14. Broskve nakrájejte na klínky a steaky nakrájejte na tenké plátky.
  15. Přendejte na talíře a podávejte se zbylou marinádou.
Grilovaný skirt steak s broskvemi přelitý omáčkou na talíři.
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.