Delikátní marinovaný hovězí steak, grilovaný s čerstvými broskovými plátky ve směsi medu, skořice a zázvoru. To prostě musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 2 stroužky česneku
- 1 malý bobkový list
- 1 malá šalotka
- 1 jalapeño, rozpůlené a bez semínek
- jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 čajové lžičky nasekaného tymiánu
- 1/2 šálku plus 1 lžíce řepkového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 750 g skirt steaku, nakrájeného na 4 kusy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 šálku velmi horké vody
- 2 lžíce medu
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 a 1/2 čajové lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 4 broskve, rozpůlené a vypeckované
Postup
- V mixéru rozmixujte česnek, bobkový list, šalotku, jalapeño, citronovou kůru a šťávu, sójovou omáčku a tymián.
- Do zapnutého mixéru pomalu nalijte 1/2 šálku řepkového oleje a nechte vzniknout hladké pyré.
- Marinádu dochuťte solí a pepřem.
- Nalijte polovinu marinády do mělké zapékací misky a přidejte steak.
- Nechte stát 20 minut.
- Do zbylé marinády přidejte dijonskou hořčici a promíchejte.
- Přeneste obvaz do malé misky.
- Mezitím rozpalte gril.
- Smíchejte vodu s medem, skořicí a zázvorem a nechte 5 minut odstát.
- Směs smíchejte se zbývající 1 lžící oleje a broskvemi.
- Oškrábejte marinádu z masa.
- Steaky pořádně osolte a opepřete a Velkoryse ochucte steaky solí a pepřem a grilujte po dobu 6 až 7 minut, s jedním otočením.
- Současně grilujte poloviny broskví a často je obracejte, dokud nejsou skvrnité a měkké, asi 8 minut.
- Broskve nakrájejte na klínky a steaky nakrájejte na tenké plátky.
- Přendejte na talíře a podávejte se zbylou marinádou.