Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg vepřové kýty
- 4 jablka
- 4 cibule.
Studená omáčka
- 3 lžíce plnotučné (ještě lépe francouzské hořčice)
- 3 lžíce křemžské hořčice
- 1 dl smetany
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 lžíce oleje
- sůl
- špetka chilli koření.
Postup receptu
- Maso nakrájíme na přiměřeně velké kostky a mírně osolíme
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké dílky
- Pokud mají jablka jemnou a nepoškozenou slupku, tak je nemusíme loupat
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
- Připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 20-25 minut
- Na omáčku smícháme všechny ingredience do hladké hmoty
- Jednou polovinou omáčky potíráme špízy během grilování, druhou polovinou pokapeme již hotové špízy při podávání