Ochutnejte vepřové maso připravované na grilu 8x jinak. Lahůdka, které neodoláte!

Chystáte se grilovat a hledáte tipy na něco dobrého?

Pak jste tu správně!

Připravili jsme si pro vás luxusní recepty na grilované vepřové, které ocení i ti nejnáročnější strávníci.

Vyzkoušejte šťavnatou panenku, BBQ žebírka nebo třeba marinované kotlety.

Dobrou chuť!

Jako hlavní přílohu podáváme nejčastěji chléb. Můžeme si samozřejmě včas připravit pečené brambory, které pečeme na grilu raději v alobalu. K jejich změknutí je však potřeba 50-60 minut. Proto asi raději zkombinujeme maso s dobrým chlebem a ušetřený čas věnujeme přípravě zeleninových salátů, dipů a studených kořeněných omáček.

Marinády na vepřové maso

Marinády se dají připravovat různě, ale pro grilování je nejvhodnější řidší marináda, jejímž základem je tekutina.

Doporučuje se přidávat téměř vždy citronovou šťávu, protože s ní maso křehne.

Tekutá marináda maso ochutí, ale nezůstává pro vyjmutí na mase a nemůže se tak při grilování připalovat.

Proto grilovací marinády připravujeme většinou z následujících tekutin :

  • Olejová marináda: Základem je dobrý stolní olej, do kterého přidáme citronovou šťávu, sůl a vybrané koření. Na grilování je již připravena řada různých kořenících směsí, takže si z nich vybereme nebo připravíme vlastní směs.
  • Pivní marináda: Přidáváme jen sůl a opět vybrané koření.
  • Vinná marináda: Postupujeme podobně jako u piva, přidáme sůl a koření.
  • Jogurtová marináda: Přidáváme citronovou šťávu, sůl a koření.
  • Jiné marinády: Jako základ můžeme použít i rajskou šťávu, vývar s trochou destilátu nebo ovocný či zeleninový mošt.

A v jaké podobě vepřové na grilu nejvíce chutná vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.