Rychlý a snadný toast s avokádovou pomazánkou na 4 různé způsoby – vejce si můžete vychutnat smažené, míchané, sázené a vařené. Je to jednoduchá zdravá snídaně, svačina nebo dokonce lehké jídlo nabité bílkovinami. Ke svačince plné zdravých ingrediencí si připravte i tyto smoohies z avokáda.
Co budeme potřebovat
- ¼ avokáda
- 1 plátek celozrnného chleba nebo chleba dle výběru
- sůl
- pepř
Smažená vejce
- ½ lžíce másla
- 1 velké vejce
Míchaná vejce
- ½ lžíce másla
- 2 vejce
Vařená vejce
- 2 vejce
Pošírovaná vejce
- 2 lžičky bílého octa
- 1 velké vejce
Postup
- Chléb opečte v toustovači dozlatova a křupava.
- Avokáda nakrájejte najemno nebo ho rozmačkejte vidličkou a dejte na toast.
- Přidejte vejce dle výběru vaší úpravy a dochuťte solí a pepřem .
- Pro smažená vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Rozbijte vejce na pánev a okamžitě snižte teplotu na minimum. Vařte odkryté, dokud bílky úplně neztuhnou a žloutky nezhoustnou, asi 5-7 minut.
- Pro míchaná vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Vejce rozšlehejte v malé misce a poté opatrně nalijte do středu pánve. Když okraje začnou tuhnout, začněte vejce jemně míchat, dokud nejsou vejce uvařená, asi 2–3 minuty.
- Na vařená vejce: Vejce dejte do hrnce. Vejce zalijte studenou vodou, dokud nebudou zcela ponořená. Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte podle požadované konzistence: 4 minuty pro MĚKKÁ; 6 minut pro STŘEDNĚ uvařená; 12 minut NATVRDO. Připravte si misku s ledovou vodou. Uvařená vejce přendejte do ledové vody, aby před oloupáním úplně vychladla.
- Pro pošírovaná vejce: Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Rozklepněte jedno vejce do malé misky. Do vody vmíchejte ocet a VE vařící vodě vytvořte vír. Snižte teplotu, poté opatrně přidejte vejce do středu hrnce a vařte 3-4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou lžící.
Vychutnejte si dokonale křupavý toastový nebo klasické chléb opečený ve výkonném topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
Nakrájené avokádo je to, co dělá tyto recepty skvělými. Jsou také plné bílkovin, takže vás bezpečně zasytí, stejně jako tyto recepty na výbornou snídani.