Guacamole s vajíčky na 4 způsoby

Guacamole s vajíčky na 4 způsoby

Rychlý a snadný toast s avokádovou pomazánkou na 4 různé způsoby – vejce si můžete vychutnat smažené, míchané, sázené a vařené. Je to jednoduchá zdravá snídaně, svačina nebo dokonce lehké jídlo nabité bílkovinami. Ke svačince plné zdravých ingrediencí si připravte i tyto smoohies z avokáda.

Co budeme potřebovat

  • ¼ avokáda
  • 1 plátek celozrnného chleba nebo chleba dle výběru
  • sůl
  • pepř

Smažená vejce

  • ½ lžíce másla
  • 1 velké vejce

Míchaná vejce

  • ½ lžíce másla
  • 2 vejce

Vařená vejce

  • 2 vejce

Pošírovaná vejce

  • 2 lžičky bílého octa
  • 1 velké vejce

Postup

  • Chléb opečte v toustovači dozlatova a křupava.
  • Avokáda nakrájejte najemno nebo ho rozmačkejte vidličkou a dejte na toast.
  • Přidejte vejce dle výběru vaší úpravy a dochuťte solí a pepřem .
  • Pro smažená vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Rozbijte vejce na pánev a okamžitě snižte teplotu na minimum. Vařte odkryté, dokud bílky úplně neztuhnou a žloutky nezhoustnou, asi 5-7 minut.
  • Pro míchaná vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Vejce rozšlehejte v malé misce a poté opatrně nalijte do středu pánve. Když okraje začnou tuhnout, začněte vejce jemně míchat, dokud nejsou vejce uvařená, asi 2–3 minuty.
  • Na vařená vejce: Vejce dejte do hrnce. Vejce zalijte studenou vodou, dokud nebudou zcela ponořená. Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte podle požadované konzistence: 4 minuty pro MĚKKÁ; 6 minut pro STŘEDNĚ uvařená; 12 minut NATVRDO. Připravte si misku s ledovou vodou. Uvařená vejce přendejte do ledové vody, aby před oloupáním úplně vychladla.
  • Pro pošírovaná vejce: Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Rozklepněte jedno vejce do malé misky. Do vody vmíchejte ocet a VE vařící vodě vytvořte vír. Snižte teplotu, poté opatrně přidejte vejce do středu hrnce a vařte 3-4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou lžící.

Vychutnejte si dokonale křupavý toastový nebo klasické chléb opečený ve výkonném topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
Nakrájené avokádo je to, co dělá tyto recepty skvělými. Jsou také plné bílkovin, takže vás bezpečně zasytí, stejně jako tyto recepty na výbornou snídani.

Čtyři různé styly upraveného chleba s pomazánkou a vajíčky.
Zdroj: befunky.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.