Tento hovězí guláš je obohacen o žampiony, což jeho chuti dodává úžasnou zemitost. Navíc je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu!
Co budete potřebovat
- 700 g předního hovězího masa, nakrájeného na kostičky
- 3 šálky hovězího vývaru
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 1 lžíce jemné nebo pálivé papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce másla
- 170 ml rajčatového pyré
- 1 lžička cukru
- 300 g žampionů, nakrájených na kostičky
- hrst čerstvé petrželky na ozdobu
Postup
- V hlubokém hrnci smíchejte hovězí maso a vývar.
- Vařte na mírném až středním stupni 15–20 minut.
- Do hrnce přidejte cibuli, česnek, papriku, sůl a pepř.
- Dobře promíchejte a pokračujte ve vaření 20 minut.
- Občas přidejte trochu horké vody. (Kromě vývaru budete během celého procesu vaření přidávat 1 až 2 další šálky tekutiny, celkem tedy 4-5 šálků tekutiny, abyste doplnili odpařenou tekutinu a dosáhli požadované hustoty guláše.)
- Do hrnce přidejte máslo, rajčatové pyré a cukr a dobře promíchejte.
- Snižte teplotu a za častého míchání vařte dalších 20 minut.
- Nakonec přidejte žampiony.
- Dobře promíchejte a vařte dalších 10-15 minut, nebo dokud houby nezměknou.
- Ozdobte petrželkou a podávejte s rýží, kuskusem nebo těstovinami.
Vyzkoušejte i naše lahodné recepty na segedínský guláš! Máme pro vás varianty s vepřovým i hovězím masem nebo bůčkem.