Guláš s hovězím masem a žampiony

Guláš s hovězím masem a žampiony

Tento hovězí guláš je obohacen o žampiony, což jeho chuti dodává úžasnou zemitost. Navíc je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu!

Co budete potřebovat

  • 700 g předního hovězího masa, nakrájeného na kostičky
  • 3 šálky hovězího vývaru
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 1 lžíce jemné nebo pálivé papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 170 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička cukru
  • 300 g žampionů, nakrájených na kostičky
  • hrst čerstvé petrželky na ozdobu

Postup

  • V hlubokém hrnci smíchejte hovězí maso a vývar.
  • Vařte na mírném až středním stupni 15–20 minut.
  • Do hrnce přidejte cibuli, česnek, papriku, sůl a pepř.
  • Dobře promíchejte a pokračujte ve vaření 20 minut.
  • Občas přidejte trochu horké vody. (Kromě vývaru budete během celého procesu vaření přidávat 1 až 2 další šálky tekutiny, celkem tedy 4-5 šálků tekutiny, abyste doplnili odpařenou tekutinu a dosáhli požadované hustoty guláše.)
  • Do hrnce přidejte máslo, rajčatové pyré a cukr a dobře promíchejte.
  • Snižte teplotu a za častého míchání vařte dalších 20 minut.
  • Nakonec přidejte žampiony.
  • Dobře promíchejte a vařte dalších 10-15 minut, nebo dokud houby nezměknou.
  • Ozdobte petrželkou a podávejte s rýží, kuskusem nebo těstovinami.
Guláš s žampiony v hrnci s vedle položenou lžící.
www.balkanlunchbox.com

Vyzkoušejte i naše lahodné recepty na segedínský guláš! Máme pro vás varianty s vepřovým i hovězím masem nebo bůčkem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.