Rychlý a jednoduchý krůtí guláš s červenou paprikou a rajčaty, který si můžete kdykoli vychutnat jako nízkotučnou večeři. Podávejte spolu s tagliatelle!
Co budete potřebovat
- 2 červené papriky
- 600 – 700 g krůtích prsou
- extra panenský olivový olej ve spreji
- 1 velká cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce sladké uzené papriky
- 200 g nakrájených rajčat v plechovce
- 300 ml kuřecího vývaru
- 300 g tagliatelle
- 150 g plnotučného jogurtu
- 1 lžička kukuřičné mouky
- hrst nasekané čerstvé plocholisté petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Papriky dejte na malý plech a pečte 25 minut.
- Nechte chladit v uzavřeném plastovém sáčku.
- Zbavte papriky stonků, semínek a slupek a nakrájejte je na tenké proužky.
- Dejte stranou.
- Krůtí prsa nakrájejte na 1 cm proužky.
- Zahřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni a 6x postříkejte olejem.
- Přidejte polovinu krůtího masa a opékejte 2 minuty.
- Nechte okapat na kuchyňském papíru.
- Opakujte se zbylým masem.
- Pánev postříkejte ještě 6 střiky oleje, přidejte cibuli a opékejte 5 minut, dokud nezměkne a lehce nezezlátne.
- Přidejte ocet a vařte minutu, dokud se téměř neodpaří.
- Vmíchejte uzenou papriku a vařte 1 minutu.
- Přidejte rajčata a vývar a vařte 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne.
- Sundejte pánev z ohně.
- Mezitím uvařte tagliatelle podle návodu na obalu do al dente.
- Smíchejte jogurt s kukuřičnou moukou do hladka.
- Postupně zašlehejte do omáčky, vraťte pánev na oheň a vařte 1-2 minuty.
- Vmíchejte maso a papriku a 2 minuty duste.
- Dochuťte.
- Posypte čerstvou petrželkou a omáčku podávejte s uvařenými tagliatelle.
Vyzkoušejte i naše skvělé recepty na drůbeží guláš 5x jinak. Máme pro vás kuřecí, krůtí, slepičí i kachní variantu!