Guláš z fazolí a hovězího masa

Guláš z fazolí a hovězího masa
Příprava: 20 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 4

Tento zdravý a vydatný domácí fazolový guláš s hovězím masem vás zaručeně zahřeje na těle i na duši! Jednoduše si ho připravíte v jednom hrnci a máte sytou večeři pro celou rodinu, která je navíc plná chuti.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce oleje neutrální chuti
  • 1 kg hovězího masa na guláš, nakrájeného na 2,5 cm kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 velké mrkve, nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 3 šálky hovězího vývaru
  • 2 plechovky (každá 425 g) pinto fazolí

POSTUP

  • Zahřejte olej ve velkém hrnci na středním plameni.
  • Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, asi 1-2 minuty z každé strany.
  • V případě potřeby opékejte po dávkách.
  • Jakmile hovězí maso zhnědne, vyjměte ho z hrnce.
  • Přidejte cibuli a mrkev a vařte do měkka, asi 5-6 minut.
  • Poté přidejte česnek, tymián a sušenou šalvěj.
  • Vařte, dokud se česnek nerozvoní, asi 1 minutu.
  • Přidejte sůl, pepř, bobkové listy, hovězí vývar a pinto fazole.
  • Přidejte hovězí maso zpět do hrnce.
  • Tuto směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu na mírný var.
  • Přikryjte a duste asi 2 hodiny nebo dokud hovězí maso nezměkne.
  • Na posledních 30 minut vaření sejměte poklici.
Hovězí guláš s fazolemi ve velkém hrnci, ozdobený čerstvými bylinkami.
www.myforkinglife.com

Máme pro vás i 5 luxusních receptů na guláš z drůbežího masa. Jaký vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.