Guláš z hovězí veverky

Guláš z hovězí veverky

Připravte si luxusní guláš s intenzivní chutí a neodolatelnou vůní. Skvěle vás zasytí a zahřeje nejen v chladných zimních měsících!

Ingredience

  • 1200 g hovězí veverky
  • čtyři šálky kuřecího vývaru
  • 4 mrkve
  • 2 řapíkaté celery
  • 2 červené papriky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL oleje
  • 1 PL sójové omáčky
  • půl šálku sladké maďarské papriky
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl, pepř
  • mouka na zahuštění
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve zlehka na oleji z obou stran přibližně 5 minut orestujte osolené a opepřené hovězí maso. Následně maso odložte stranou.
  2. Poté do hrnce se zbytkem oleje vložte nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, papriku a celer a vše vařte do té doby, než zelenina změkne a lehce zhnědne.
  3. Přidejte maďarskou papriku a chvilku míchejte.
  4. Vlijte do hrnce kuřecí vývar a přidejte rovněž sójovou omáčku, bobkový list a tymián.
  5. Nakrájejte hovězí veverku na kousky a jemně poprašte moukou.
  6. Takto upravené maso přidejte do hrnce se směsí zeleniny a koření a přikryté pokličkou za občasného míchání vařte přibližně hodinu.
  7. Odstraňte z hrnce kusy zeleniny a koření, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s čerstvě nakrájenou petrželkou.

Jako přílohu k tomuto pokrmu můžete zvolit knedlík či brambory. Pokud máte rádi zeleninu, můžete v guláši ponechat i několik kousků mrkve či papriky.

Guláš s hovězími kousky s bramborem
zdroj: seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.