Guláš z hovězích líček

Guláš z hovězích líček

Už jste někdy měli guláš z líček? Je to naprostá delikatesa! Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a jiný guláš už nikdy nebudete chtít jíst.

Co budete potřebovat

  • ⅓ šálku kachního tuku
  • 5 velkých cibulí, rozpůlených a nakrájených na tenké plátky
  • 5 červených paprik, okrájených a nahrubo nakrájených
  • ¾ šálku rajčatového protlaku
  • 1 lžíce plus 2 lžičky sladké papriky
  • 1 a ½ lžičky pálivé papriky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce jemně nasekaného česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • ⅛ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžičky jemně nasekané čerstvé majoránky plus další na ozdobu
  • 1a ½ lžičky jemně nasekaného čerstvého tymiánu
  • ¼ lžičky nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1,5 kg hovězích líček, rozpůlených 
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce láku z nakládaných okurek

Postup

  • Ve velkém těžkém hrnci na středně mírném ohni rozpusťte kachní sádlo a přidejte cibuli.
  • Snižte teplotu na velmi nízkou a pomalu vařte za občasného míchání, dokud cibule není tmavě hnědá, 1 a ½ až 2 hodiny.
  • Pokud je to nutné, ke konci vaření zvyšte teplotu na střední a neustále míchejte, dokud cibule nezhnědne.
  • Mezitím vložte červenou papriku do pařáku nad vroucí vodou a vařte 15 až 20 minut do měkka.
  • Přeneste papriky do mixéru a rozmixujte na kaši.
  • Poté přeceďte.
  • Měli byste mít ¾ šálku pyré.
  • Přidejte k cibuli rajčatový protlak a vařte, dokud protlak neztmavne, asi 5 minut.
  • Přidejte sladkou a pálivou papriku a dobře promíchejte.
  • Přidejte 7 šálků vody, pyré z červené papriky, vinný ocet, sušenou majoránku, česnek, kmín a citronovou kůru.
  • Přidejte polovinu čerstvé majoránky, tymiánu a rozmarýnu.
  • Hovězí líčka bohatě osolte, opepřete a přidejte do hrnce.
  • Tekutinu přiveďte k varu a vařte částečně zakryté alespoň 3 hodiny, poté přidejte zbytek čerstvých bylinek a začněte vidličkou kontrolovat křehkost líček.
  • Hotová budou asi po 4 hodinách.
  • Měla by být křehká, ale neměla by se rozpadat.
  • Protože některé kousky budou trvat déle než jiné, vytáhněte je z tekutiny, jakmile budou hotové.
  • Uvařená hovězí líčka rozprostřete v jedné vrstvě na plech.
  • Když jsou všechna líčka hotová, přelijte tekutinu na vaření přes cedník.
  • Scezenou omáčkou přelijte líčka a dochuťte solí, pepřem, čerstvou majoránkou a lákem z okurek.
  • Ihned podávejte!
Hovězí líčka s omáčkou na talíři.
www.cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.