Guláš z husího masa se smaženými knedlíčky

Guláš z husího masa se smaženými knedlíčky

Guláš si můžete připravit i z husy. Není to sice úplně tradiční, ale o to je výsledek chutnější. Tento pokrm je skvělý jako slavnostní či nedělní oběd a zajisté uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

INGREDIENCE

  • 3 malá husí prsa (každé asi 500 g)
  • 2 lžíce husího tuku
  • 2 velké cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 0,5 svazku majoránky, čerstvé
  • 1 bio citron
  • 5 větviček pelyňku
  • sůl a pepř
  • 0,5 lžičky mleté sladké ​​papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 300 ml červeného suchého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 ml vody
  • 2 plátky slaniny
  • 4 stonky pažitky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce studené vody

POSTUP

  • Z husích prsou stáhneme kůži (necháme si ji, můžeme ji ještě použít) a nakrájíme je na 3 cm kostky.
  • Dochutíme solí a pepřem a dáme stranou.
  • Citron omyjeme horkou vodou a oloupeme ho škrabkou.
  • Otrháme lístky majoránky, cibuli a česnek nakrájíme na jemné plátky, dáme stranou do mísy s pelyňkem, kmínem a citronovou kůrou.
  • V pekáči rozehřejeme husí sádlo.
  • Maso opečeme, posypeme paprikou a krátce orestujeme.
  • Nyní přidáme zbylé ingredience z mísy a opékáme asi 3 minuty.
  • Zalijeme vínem a vývarem, krátce povaříme a přikryté dusíme 1,5 hodiny na středním plameni.
  • Na knedlíky smícháme mouku, vejce, špetku soli a 150 ml vody.
  • Necháme asi 10 minut odstát.
  • Knedlíky tvoříme 2 navlhčenými lžičkami a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.
  • Slaninu opečeme dokřupava a vyjmeme z pánve.
  • Na stejném tuku smažíme knedlíky asi 5 minut a vmícháme nasekanou pažitku.
  • Nyní smíchejte 1 lžíci vody s kukuřičným škrobem, směsí zahustíme guláš a přivedeme k varu cca na minutu.
  • Guláš servírujeme spolu s knedlíky a rozdrobenou slaninkou.
Husí guláš na talíři.
www.independent.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.