Na krůtí guláš je nejlepší vykostěné maso z krůtích stehen nebo předem povařených křídel. Ale i krůtí prsa lze využít podobně jako u kuřecího guláše. A stejně tak i do krůtího guláše můžeme přidávat obdobné suroviny.
INGREDIENCE
- 1 kg krůtích stehen (bez kosti a kůže)
- 600 g cibule
- 3 stroužky česneku
- mletá sladká červená paprika, mletý kmín, sušený majoránka, čerstvý tymián – dle chuti
- hrst čerstvých žampionů (nebo půl hrsti sušených hub namočených ve vodě)
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 1 bobkový list
- 2-3 cukety
- 1 chilli paprička
- zeleninový vývar nebo voda (podle potřeby)
- sůl, mletý pepř dle chuti
- olej
POSTUP
- V kastrolu na rozpáleném oleji důkladně opečeme z obou stran celé vykostěné krůtí stehno.
- Skaramelizované částečky na dnu kastrolu vytvoří základ chutné omáčky.
- Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
- Mezitím ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Několikrát ji podlijeme malým množstvím vody, aby řádně zcela změkla a zároveň se nepřipálila.
- Přidáme najemno nakrájený česnek, mletý kmín, mletou sladkou červenou papriku a majoránku.
- Krátce osmahneme, aby se rozvinula chuť, barva a vůně koření.
- Přidáme nakrájené maso a větvičky tymiánu, chvíli promícháváme a poté přidáme žampiony, nakrájenou papriku a rajčata nakrájené na menší kousky.
- Osolíme, opepříme.
- Po pár minutách přilijeme do kastrolu vývar nebo vodu, maximálně však do výšky masa.
- Přidáme bobkový list.
- Dusíme pomalu přikryté do změknutí masa.
- Na závěr přidáme cuketu nakrájenou na plátky a čerstvé chilli.
- Uvařený guláš dochutíme solí, pepřem a čerstvou nebo sušenou majoránkou.
- Podáváme ozdobené narychlo opečenými tenkými pásky cukety.
Vyzkoušejte také naše luxusní recepty na bezmasé vegetariánské guláše nejen pro vegetariány!