Guláš z krůtího masa s cuketou

Guláš z krůtího masa s cuketou

Na krůtí guláš je nejlepší vykostěné maso z krůtích stehen nebo předem povařených křídel. Ale i krůtí prsa lze využít podobně jako u kuřecího guláše. A stejně tak i do krůtího guláše můžeme přidávat obdobné suroviny.

INGREDIENCE

  • 1 kg krůtích stehen (bez kosti a kůže)
  • 600 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mletá sladká červená paprika, mletý kmín, sušený majoránka, čerstvý tymián – dle chuti
  • hrst čerstvých žampionů (nebo půl hrsti sušených hub namočených ve vodě)
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 bobkový list
  • 2-3 cukety
  • 1 chilli paprička
  • zeleninový vývar nebo voda (podle potřeby)
  • sůl, mletý pepř dle chuti
  • olej

POSTUP

  • V kastrolu na rozpáleném oleji důkladně opečeme z obou stran celé vykostěné krůtí stehno.
  • Skaramelizované částečky na dnu kastrolu vytvoří základ chutné omáčky.
  • Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
  • Mezitím ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Několikrát ji podlijeme malým množstvím vody, aby řádně zcela změkla a zároveň se nepřipálila.
  • Přidáme najemno nakrájený česnek, mletý kmín, mletou sladkou červenou papriku a majoránku.
  • Krátce osmahneme, aby se rozvinula chuť, barva a vůně koření.
  • Přidáme nakrájené maso a větvičky tymiánu, chvíli promícháváme a poté přidáme žampiony, nakrájenou papriku a rajčata nakrájené na menší kousky.
  • Osolíme, opepříme.
  • Po pár minutách přilijeme do kastrolu vývar nebo vodu, maximálně však do výšky masa.
  • Přidáme bobkový list.
  • Dusíme pomalu přikryté do změknutí masa.
  • Na závěr přidáme cuketu nakrájenou na plátky a čerstvé chilli.
  • Uvařený guláš dochutíme solí, pepřem a čerstvou nebo sušenou majoránkou.
  • Podáváme ozdobené narychlo opečenými tenkými pásky cukety.
Krátí guláš v hrnci s plátky cukety.
www.dobrejedlo.pluska.sk

Vyzkoušejte také naše luxusní recepty na bezmasé vegetariánské guláše nejen pro vegetariány!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.