Složte kuchařskou maturitu na výbornou a připravte vynikající srnčí guláš.
Co budeme potřebovat
- 500 g srnčí kýty
- 2 menší cibule pokrájené najemno
- 80 ml rajčatového protlaku
- 350 ml vývaru
- 60 ml piva
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- 80 ml řepkového oleje
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 stroužek česneku
Postup
- Maso nakrájíme na kousky.
- Připravíme marinádu smícháním oleje, bobkového listu, nového koření a prolisovaného česneku, špetky soli a pepře.
- Maso naložíme do marinády a necháme přes noc uležet v lednici.
- Do přípravy guláše se pustíme následující den.
- Cibulku osmažíme dozlatova.
- Orestujeme maso.
- Přidáme protlak.
- Posypeme mletou paprikou.
- Několik minut dusíme.
- Přilijeme vývar a pivo.
- Za občasného míchání vaříme přibližně dvě a půl hodiny.
- Dle chuti osolíme, opepříme.
- Podáváme jako klasický guláš s houskovým knedlíkem, brambory, nebo chlebem.