Guláš ze srnčího masa

Guláš ze srnčího masa

Složte kuchařskou maturitu na výbornou a připravte vynikající srnčí guláš.

Co budeme potřebovat

  • 500 g srnčí kýty
  • 2 menší cibule pokrájené najemno
  • 80 ml rajčatového protlaku
  • 350 ml vývaru
  • 60 ml piva
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 stroužek česneku

Postup

  1. Maso nakrájíme na kousky.
  2. Připravíme marinádu smícháním oleje, bobkového listu, nového koření a prolisovaného česneku, špetky soli a pepře.
  3. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc uležet v lednici.
  4. Do přípravy guláše se pustíme následující den.
  5. Cibulku osmažíme dozlatova.
  6. Orestujeme maso.
  7. Přidáme protlak.
  8. Posypeme mletou paprikou.
  9. Několik minut dusíme.
  10. Přilijeme vývar a pivo.
  11. Za občasného míchání vaříme přibližně dvě a půl hodiny.
  12. Dle chuti osolíme, opepříme.
  13. Podáváme jako klasický guláš s houskovým knedlíkem, brambory, nebo chlebem.
Miska plná hustého a lahodného guláše z křehkého masa se zeleninou.
Zdroj: missallieskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.