Gulášová omáčka z divočáka ozvláštněná borůvkami

Gulášová omáčka z divočáka ozvláštněná borůvkami

Sušené švestky se ke kančímu masu přidávají poměrně často. Vyzkoušejte ho tentokrát ozvláštnit lesními plody!

Ingredience:

  • 800 g kančího masa
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL borůvkového džemu
  • 100 g borůvek
  • 2 PL mouky (volitelné)
  • 2 PL olivového oleje
  • bobkový list
  • sladká paprika
  • hřebíček
  • skořice
  • jalovec
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kančí maso umyjte, nakrájejte na kousky a zlehka orestujte v hrnci nebo v hluboké pánvi s rozpáleným olejem.
  2. Následně maso vyjměte a do hrnce dejte zesklovatět nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
  3. Po chvilce přidejte do hrnce rovněž nakrájenou mrkev.
  4. Když je zelenina měkká, přilijte hovězí vývar a červené víno.
  5. Když se směs začne vařit, přidejte koření a vraťte do hrnce kousky masa.
  6. Promíchejte a za občasného míchání vařte přiklopené přibližně 2 až 2,5 hodiny.
  7. Několik minut před koncem přidejte borůvky a borůvkový džem.
  8. Odstraňte jalovec, bobkový list a hřebíček a v případě potřeby zahustěte trochou mouky.

Tento kančí guláš podávejte s knedlíkem, bramborovou kaší či čerstvým pečivem.

Guláčová omáčka z kančího s borůvkami a bramborovou kaší
zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.