Gulášová polévka a slanina? Naše recepty vás přesvědčí, že tato kombinace je dokonalá

Ochutnali jste již někdy recept na gulášovou polévka s restovanou slaninou? Nebo jak se jí jinak říká anglická gulášová polévka?

Pokud ne, tak u nás máte jedinečnou příležitost si jí vychutnat.

Postupy jsou jednoduché a chuť je návyková, takže pozor!

Připravíte si jí s námi?

Jak nejlépe uvařit polévku v pomalém hrnci?

Jak jsem již avizovala výše, polévky a nejen gulášová, je ještě lepší když se může připravit v pomalém hrnci. Zde je několik tipů, jak dobré udělat ještě lepším.

Ingredience k okamžitému přidání

Některé ingredience těží z delší doby vaření více než jiné. Tyto přísady dejte do pomalého hrnce hned ze začátku:

Zelenina – cibule, kořenová zelenina jako brambory a mrkev, dýně, rajčata, celer, květák a brokolice
Maso – Libové kusy z plece a zadního hovězího, jehněčího, kozího, vepřového, celých kuřat, kuřecích stehen
Koření – Většina koření by měla být přidána na začátku vaření, i když například rozmarýn může během nejdelší doby vaření zhořknout a je lepší když se přidá až na konci.

Ingredience k přidání na konci

Jsou to ingredience, které by nevydržely hodiny vaření a pomalu vařeným pokrmům dodají čerstvou chuť. Během posledních 30-45 minut vaření přidejte všechny následující ingredience.

Zelenina – Měkčí zelenina jako hrášek, kukuřice, paprika a špenát.
Maso – Kuřecí prsa, ryby a další mořské plody. Na konci vaření zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa propečená, a pokud jsou uprostřed ještě růžová, dejte jim trochu více času.
Další – rýže, nudle a další těstoviny.
Mléčné výrobky – Mléko, jogurt, zakysaná smetana, smetanový sýr. Kokosové mléko je také nejlepší přidat na závěr.

Všechny ingredience nakrájejte na stejnou velikost

Tím je zajištěno, že se všechny ingredience uvaří v podstatě stejnou rychlostí.

Použijte méně tekutiny

V pomalém hrnci dochází k velmi malému odpařování. Pokud připravujete běžný recept na polévku, je pravděpodobné, že nebudete muset použít všechnu požadovanou tekutinu. Vložte všechny ingredience do pomalého hrnce a poté je zalijte vývarem. Vývar by měl pokrývat přísady přibližně o 1 cm. Pokud máte na konci vaření přebytečnou tekutinu, na posledních 30 minut sejměte poklici, aby se část odpařila.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.