Gulášová polévka s klobásou

Gulášová polévka s klobásou

Připravte si rychlou nízkotučnou polévku s uzeninou, jako perfektní rodinnou večeři uprostřed rušného týdne.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 450 g balíček nízkotučných klobás (nakrájených na velké kousky)
  • 2 cibule (nakrájené nahrubo)
  • 400 g plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce bujónu v kostce
  • 1 lžíce papriky
  • špetka cukru
  • 4 středně brambory (nakrájené na velké kousky)
  • 2 velké hrsti jarní zeleninky

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a opékejte kousky klobásy do zhnědnutí. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Zbylý olej smíchejte s cibulí v hrnci a na vysokou teplotu za občasného míchání opékejte 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
  • Přidejte rajčata a poté přidejte rajčatový protlak.
  • Naplňte plechovku od rajčat dvakrát vodou a nalijte ji do hrnce. Přisypte bujónový prášek, papriku a cukr a hodně soli a pepře. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  • Brambory vložíme do hrnce, přikryjeme a za občasného míchání dusíme 10 minut.
  • Vhoďte nakrájenou zeleninu a klobásy a pomalu zahřívejte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Před podáváním ochutnejte koření.
Lžička s klobásou a plná zeleniny z polévky.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Pro jednodušší přípravu pečiva, je lepší si pořídit domácí pekárnu, jakou vybrat vám prozradíme v naší komplexní recenzi!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.