Tento recept na vydatné jídlo je oblíbený v Rakousku a Maďarsku. Je to skvělé jídlo, jak k obědu, tak večeři. Stejně jako mnoho dalších pokrmů, které najdete na našem webu. Zkuste například krevety na česneku nebo vydatné zapečené těstoviny s kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce másla
- 2 bílé cibule (nakrájené)
- 125 g strouhané mrkve
- 2 stonky celeru (nakrájené na plátky)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 150 g mletého hovězího masa
- 125 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
- ½ lžičky papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- 400 g celých loupaných rajčat (rozmixovaných)
- 750 ml kuřecího vývaru
- 125 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 3 lžíce nasekané petrželky
Postup
- V hrnci na másle orestujte cibuli, mrkev, celer, houby a červenou papriku, dokud nezměknou.
- Přidejte česnek, kmín a skořici a restujte, dokud se směs nerozvoní.
- Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezhnědne.
- Během vaření ho dobře promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
- Přidejte papriku, uzenou papriku, tymián, rajčatový protlak a bobkové listy a minutu zlehka opékejte.
- Přidejte konzervovaná rajčata a kuřecí vývar a vařte 30 minut.
- Sundejte z plotny a vmíchejte jogurt a nasekanou petrželku.
- Dobře dochuťte solí a pepřem.