Gulášová polévka s mletým hovězím masem

Gulášová polévka s mletým hovězím masem

Tento recept na vydatné jídlo je oblíbený v Rakousku a Maďarsku. Je to skvělé jídlo, jak k obědu, tak večeři. Stejně jako mnoho dalších pokrmů, které najdete na našem webu. Zkuste například krevety na česneku nebo vydatné zapečené těstoviny s kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce másla
  • 2 bílé cibule (nakrájené)
  • 125 g strouhané mrkve
  • 2 stonky celeru (nakrájené na plátky)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 125 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
  • ½ lžičky papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • 400 g celých loupaných rajčat (rozmixovaných)
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 125 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • V hrnci na másle orestujte cibuli, mrkev, celer, houby a červenou papriku, dokud nezměknou.
  • Přidejte česnek, kmín a skořici a restujte, dokud se směs nerozvoní.
  • Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezhnědne.
  • Během vaření ho dobře promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  • Přidejte papriku, uzenou papriku, tymián, rajčatový protlak a bobkové listy a minutu zlehka opékejte.
  • Přidejte konzervovaná rajčata a kuřecí vývar a vařte 30 minut.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte jogurt a nasekanou petrželku.
  • Dobře dochuťte solí a pepřem.
Hrnec plný hutné a vydatné polévky okořeněná paprikou a masem.
Zdroj: oliviascuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.