Ušetřete čas a připravte si poctivou gulášovku z mletého masa. Je snadná a rychlá, přitom skvěle chutná a opravdu zasytí. Bez výčitek ji můžete připravit i jako hlavní chod.
Ingredience
- 200 g mixu hovězího a vepřového mletého masa
- 4 střední brambory
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- ¼ lžičky kmínu
- ¼ lžičky majoránky
- 4 lžičky sladké papriky
Postup
- V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nasekanou cibuli a osmahněte.
- Přidejte nadrobno nakrájený česnek, ‚1 lžičku papriky a nechte rozvonět.
- Vložte maso a pořádně promíchejte a pár minut opékejte.
- Osolte, přidejte kmín a zbytek papriky, promíchejte a zalijte litrem vody.
- Vařte pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.
- Brambory omyjte, oškrábejte a pokrájejte na kostičky.
- V menším hrnci nebo pánvičce si připravte jíšku: rozpusťte máslo, zaprašte moukou a promíchejte, odstavte z plamene.
- Do polévky přidejte brambory, jíšku a majoránku, promíchejte a vařte dalších 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Podávejte s čerstvým pečivem.