Gulášová polévka s mletým masem

Gulášová polévka s mletým masem

Ušetřete čas a připravte si poctivou gulášovku z mletého masa. Je snadná a rychlá, přitom skvěle chutná a opravdu zasytí. Bez výčitek ji můžete připravit i jako hlavní chod.

Ingredience

  • 200 g mixu hovězího a vepřového mletého masa
  • 4 střední brambory
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • ¼ lžičky kmínu
  • ¼ lžičky majoránky
  • 4 lžičky sladké papriky

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nasekanou cibuli a osmahněte.
  2. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, ‚1 lžičku papriky a nechte rozvonět.
  3. Vložte maso a pořádně promíchejte a pár minut opékejte.
  4. Osolte, přidejte kmín a zbytek papriky, promíchejte a zalijte litrem vody.
  5. Vařte pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.
  6. Brambory omyjte, oškrábejte a pokrájejte na kostičky.
  7. V menším hrnci nebo pánvičce si připravte jíšku: rozpusťte máslo, zaprašte moukou a promíchejte, odstavte z plamene.
  8. Do polévky přidejte brambory, jíšku a majoránku, promíchejte a vařte dalších 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  9. Podávejte s čerstvým pečivem.
Červená polévka s kousky brambor, pomletého masa a zeleniny s plátkem chleba na talíři
Zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.