Gulášová polévka s mletým vepřovým masem

Gulášová polévka s mletým vepřovým masem

Začíná se ochlazovat, a tak je čas na gulášovou polévku s mletým hovězím masem. Tento recept je uklidňující a uspokojující, ideální pro chladné zimy. Stejně jako tyto vydatné polévky do sychravého počasí.

Co budeme potřebovat

  • 200 g cibule (nakrájená nahrubo)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekaný)
  • 15 g másla nebo oleje
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 3 papriky (odstraněné stopky a semínka, nakrájené na krátké proužky – pokud možno 3 různé barvy)
  • 100 g celeru (nakrájeného)
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 2 lžíce mouky
  • 400 g nakrájených rajčat z konzervy
  • 1 l vody
  • 2 kostky hovězího bujónu
  • sůl
  • pepř
  • 6 lžic řeckého jogurtu nebo zakysané smetany

Postup

  • V hrnci na střední teplotu rozehřejte máslo nebo olej a přidejte cibuli a česnek.
  • Smažte 2–3 minuty.
  • Přidejte mleté vepřové maso a opékejte, dokud maso z větší části nezhnědne.
  • Přidejte papriku a celer a opékejte 3-4 minuty. Přidejte rajčata a promíchejte.
  • Na směs zeleniny a vepřového masa přisypte mletou uzenou papriku a mouku a promíchejte.
  • Smažte asi minutu.
  • Přidejte rajčata, vodu a bujón a vše přiveďte k varu.
  • Přiklopte pokličkou a snižte na mírnou teplotu a vařte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Zkontrolujte chuť a v případě potřeby dosolte a opepřete.
  • Podávejte gulášovou polévku horkou, s kopečkem řeckého jogurtu.
Polévka plná chutných ingrediencí v bílé misce.
Zdroj: chilesandsmoke.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.