Gulášová polévka z hlívy

Gulášová polévka z hlívy

Vyzkoušejte tuhle verzi s hlívou ústřičnou a uvidíte sami že gulášová polévka nemusí být nutně vždy s masem aby chutnala skvěle. Vegetariáni mohou v receptu vynechat slaninu.

Ingredience

  • 600 g hlívy ústřičné
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 dl smetany na vaření
  • voda
  • sůl, pepř

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Není třeba dávat olej.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
  3. Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 30 minut.
  4. Do hrnce dáme nadrobno nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut.
  5. Dochutíme česnekem, majoránkou, přilijeme smetanu, dobře promícháme a podáváme.
Houbová polévka se zeleninou a bylinkami v tmavé misce.
zdroj: rosacooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.