Gulášová polévka z hovězího masa

Gulášová polévka z hovězího masa

Zdravá, vydatná polévka založená na tradičním maďarském guláši s nízkotučným libovým hovězím masem, sladkými bramborami a uzenou paprikou. Už se vám sbíhají sliny? A sliny by se vám mohly sbíhat i s touto tradiční maďarskou rybí polévkou, ochutnejte halaszle!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 velká cibule (rozpůlená a nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 200 g extra libového dušeného hovězího masa (nakrájeného na jemné kostičky)
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 1 střední sladký brambor (oloupaný a nakrájený na kostičky)
  • 1 zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
  • 150 g jogurtu
  • hrst petrželky

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte 5 minut, dokud se nezačnou zbarvovat.
  • Vmíchejte hovězí maso, zvyšte teplotu a za stálého míchání opékejte, aby zhnědlo.
  • Přidejte kmín a papriku, dobře promíchejte, poté přidejte rajčata a vývar.
  • Přikryjte a nechte 30 minut vařit do měkka.
  • Vmíchejte sladké brambory a zelenou papriku, přikryjte a vařte dalších 20 minut do změknutí.
  • Nechte trochu vychladnout a poté podávejte přelité jogurtem a petrželkou.
Miska plná lahodné polévky inspirované Maďarskem.
Zdroj: zestfulkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.