Gulášová polévka z vepřového masa

Gulášová polévka z vepřového masa

Tento recept na domácí maďarskou gulášovou polévku je dokonalý pro přípravu klasické polévky do studeného počasí, která je vydatná, plná chuti a snadná na přípravu!

Co budeme potřebovat

  • 6 plátků slaniny (nakrájené)
  • sůl
  • pepř
  • 900 g dušeného vepřového masa
  • 2 střední cibule (nakrájené na kostičky)
  • 3 střední mrkve (nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 lžíce maďarské uzené papriky
  • 1 láhev černého piva
  • 3 lžíce mouky
  • 950 ml hovězího vývaru pokojové teploty
  • 250 g pasírovaných rajčat (jemných)
  • 120 g nakládané pečené červené papriky (nakrájené nebo obyčejné pečené červené papriky ze sklenice, plus 1 lžíce bílého vinného octa)
  • 4-5 středních brambor (se slupkou, nakrájené na kousky)
  • zakysaná smetana a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  • Zahřejte velký hrnec na střední teplotu.
  • Přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, dokud nebude téměř křupavá, a vyjměte ji na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.
  • V hrnci ponechte alespoň 3 lžíce tuku ze slaniny.
  • Vepřové kostky osolíme, opepříme a přidáme na rozpálený hrnec a ze všech stran je opečeme.
  • Opečené kostky vepřového masa vyndejte na talíř se slaninou a do hrnce přidejte cibuli, mrkev, česnek a papriku.
  • Zeleninu restujte, dokud cibule není měkká a průsvitná a mrkev nezačíná měknout.
  • Přidejte pivo a vše spolu promíchejte.
  • Když se pivo trochu zredukuje, přidejte slaninu a vepřové maso zpět do hrnce a vše promíchejte.
  • Oddělte asi 1/3 vývaru a vidličkou do něj vmíchejte mouku, dokud se mouka nerozpustí.
  • Přidejte tuto směs do hrnce spolu se zbytkem vývaru a rajčatovou omáčkou.
  • Do hrnce přidejte nakládanou pečenou červenou papriku a brambory a vše spolu dobře promíchejte.
  • Snižte teplotu a nechte guláš vařit asi 35–45 minut (nebo i déle, pokud máte čas tak 2–3 hodiny), za stálého míchání, dokud nejsou brambory uvařené a guláš mírně nezhoustne.
  • Podávejte horké s kopečkem zakysané smetany a trochou nasekané čerstvé petrželky, s křupavým chlebem na namáčení.

K tomuto receptu na gulášovou polévku s vepřovým masem je ideální čerstvé pečivo k přikusování. Nejjednodušší je si ho upéct v domácí pekárně, kterou si můžete pořídit, díky naší recenzi a rovnou si v ní upéct nejlepší recepty pro domácí pekárnu.

Hustá polévka s masem a uvařenou kořenovou zeleninou.
Zdroj: thelemonapron.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.