Gulášová polévka s restovanou slaninou byla jedním z prvních jídel, které jsem v Rakousku vyzkoušela. Tento recept je jednoduchý na přípravu, nepotřebuje tolik pozornosti, prostě polévku necháte vařit. Je to skvělé jídlo, pro vytížené maminky. Stejně jako tento recept na rychlé rolády z plátkového sýra.
Co budeme potřebovat
- 3 široké plátky slaniny (nakrájené na kostičky)
- 1 kg dušeného hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 malá zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená)
- 2 střední cibule (nakrájené)
- 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
- 400 g nakrájených rajčat
- 750 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce papriky
- 2 lžičky soli
- pepř
- špetka cukru
- 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 125 g zakysané smetany
Postup
- Ve velkém hrnci opečte slaninu na střední teplotě dokřupava.
- Vyjměte ji a položte na papírovou utěrku, aby okapala.
- V hrnci nechte cca 2 polévkové lžíce tuku.
- Přidejte kostky hovězího masa a opečte je ze všech stran.
- Přidejte zelenou papriku a cibuli a vařte do měkka.
- Přidejte česnek a vařte o další 1 minutu déle.
- Vmíchejte rajčata, vývar, papriku, sůl, pepř a cukr.
- Přikryjte a vařte asi 1-1/2 hodiny, dokud hovězí maso nezměkne.
- Asi 1/2 hodiny před podáváním přidejte brambory a odloženou slaninu.
- Vařte, dokud brambory nezměknou.
- Před podáváním každou porci ozdobte kopečkem zakysané smetany.
Tento recept na gulášovou polévku s restovanou slaninou a hovězím masem bude ještě lepší pokud na její přípravu použijete hrnec na pomalé vaření. Jaký si vybrat, aby fungoval, co nejlépe se dozvíte z naší recenze na webu.