Pokud hledáte trochu zajímavější verzi amerických hot dogů, je pro vás tento recept to pravé. Je inspirován kuchyní, Itálie, Maroka a Středního východu a je strašně dobrý!
Co budete potřebovat
- 2 italské klobásy
- 2 bulky na hot dogy
- 1 lžička soli
- 1 malý lilek, nakrájený na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá šalotka, nakrájená nahrubo
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 malá červená kapie, nakrájená nahrubo
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 lžička kapar
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 6 plátků italského salámu
- 2 lžíce čerstvé rukoly
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekaná nadrobno
Postup
- Italské klobásy uvařte podle návodu.
- Rozkrojte bulky na hot dogy uprostřed a zahřívejte je v troubě na nízkou teplotu, dokud je nebudete připraveni plnit.
- Na na kostičky nakrájený lilek nasypte sůl a dejte stranou.
- Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni, dokud se nebude třpytit.
- Na oleji orestujte šalotku do měkka, přidejte česnek a opékejte do rozvonění.
- Přidejte červenou kapii a opékejte do měkka, poté přidejte i na kostičky nakrájený lilek a pokračujte v míchání a opékání, dokud lilek nezměkne a cibule nezačne hnědnout.
- Přidejte rajčatový protlak, kapary, čerstvou bazalku, promíchejte a poté odstavte.
- Hot-dogové bulky vyjměte z trouby, cukrářským štětcem je potřete extra panenským olivovým olejem, na jednu stranu bulky položte tři plátky italského salámu, na druhou rozložte čerstvou rukolu, lžičkou přidejte polovinu směsi šalotky, česneku, lilku a kapie a navrch naservírujte italské klobásy.
- Nakonec přidejte malé kopečky hořčice a posypte petrželkou.
- Ihned podávejte!