Gurmánský párek v rohlíku ve středomořském stylu

Gurmánský párek v rohlíku ve středomořském stylu

Pokud hledáte trochu zajímavější verzi amerických hot dogů, je pro vás tento recept to pravé. Je inspirován kuchyní, Itálie, Maroka a Středního východu a je strašně dobrý!

Co budete potřebovat

  • 2 italské klobásy
  • 2 bulky na hot dogy
  • 1 lžička soli
  • 1 malý lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá šalotka, nakrájená nahrubo
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 malá červená kapie, nakrájená nahrubo
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička kapar
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 6 plátků italského salámu
  • 2 lžíce čerstvé rukoly
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekaná nadrobno

Postup

  • Italské klobásy uvařte podle návodu.
  • Rozkrojte bulky na hot dogy uprostřed a zahřívejte je v troubě na nízkou teplotu, dokud je nebudete připraveni plnit.
  • Na na kostičky nakrájený lilek nasypte sůl a dejte stranou.
  • Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni, dokud se nebude třpytit.
  • Na oleji orestujte šalotku do měkka, přidejte česnek a opékejte do rozvonění.
  • Přidejte červenou kapii a opékejte do měkka, poté přidejte i na kostičky nakrájený lilek a pokračujte v míchání a opékání, dokud lilek nezměkne a cibule nezačne hnědnout.
  • Přidejte rajčatový protlak, kapary, čerstvou bazalku, promíchejte a poté odstavte.
  • Hot-dogové bulky vyjměte z trouby, cukrářským štětcem je potřete extra panenským olivovým olejem, na jednu stranu bulky položte tři plátky italského salámu, na druhou rozložte čerstvou rukolu, lžičkou přidejte polovinu směsi šalotky, česneku, lilku a kapie a navrch naservírujte italské klobásy.
  • Nakonec přidejte malé kopečky hořčice a posypte petrželkou.
  • Ihned podávejte!
Párky v bulkách se zeleninou na talířcích.
www.grantourismotravels.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.