Gyros po domácku z trouby

Gyros po domácku z trouby

Tento recept na domácí kuřecí gyros se může pochlubit obrovskou chutí v několika jednoduchých krocích. Gyro noc, vyrobená ze směsi koření s dokonalou rovnováhou bylinek, kouře, tepla a vůně, si můžete užít v pohodlí svého domova! Budete nadšeni svým vlastním výtvorem.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg kuřecích stehen (bez kostí a kůže)

Na marinádu

  • 120 ml řeckého jogurtu
  • 30 ml citronové šťávy
  • 30 ml červeného vinného octa
  • Lžíce mletého kmínu
  • 30 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • Lžíce sušeného oregana
  • Lžíce uzené papriky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • Lžička soli
  • Lžička pepře

Na servírování

  1. 4 pita chleby
  2. 60 ml tzatziki omáčky
  3. ½ červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  4. 75 g cherry rajčat (rozpůlených)

Postup

  1. Smícháme si všechny přísady na marinádu do velké mísy
  2. Přidáme kuřecí stehna, mísu zakryjeme a dáme jí na 1-4 hodiny do lednice
  3. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů
  4. Plech na pečení vyložíme roštem na pečení
  5. Kuře na mřížku vyskládáme a pečeme 15–18 minut, dokud okraje nezačnou být křupavé
  6. Kuře poté nakrájíme nahrubo na větší kusy
  7. Ohřejeme si pita chléb po dobu 15-20 sekund v mikrovlnné troubě nebo je opečeme jednotlivě na suché pánvi na středně vysokou teplotu
  8. Do chlebu vložíme část kuřete a navrch přidáme tzatziki, cibuli a rajčata
  9. Pokrm ihned podáváme

Pro větší křupavost tohoto receptu na kuřecí gyros, aniž by se kuře vysušil, můžete troubu přepnout na režim grilu a maso grilovat po dobu 2–3 minut na závěr.

Křupavé kuřecí maso v pita chlebu s tzatziki omáčkou a zeleninou.
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.