Recepty na tradiční maďarskou rybí polévku halaszle 3x jinak! Její chuť vám vyrazí dech

Jste milovníci polévek, ryb a pikantních pokrmů?

Ano?

Tak to musíte vyzkoušet tyto recepty na halaszle, protože tato rybí polévka je rovnou 3 v 1.

Tento oblíbený maďarský pokrm je plný jemného rybího masa a štiplavého koření, které mu dodává ten správný šmrnc a chuť. Protože co by bylo Maďarsko bez pořádných kořeněných a pikantních jídel!

Zkuste ho naservírovat jako alternativu k naší tradiční sváteční české a uvidíte, která vaše strávníky osloví víc.

Dobrou chuť!

Další tradiční maďarské pokrmy

Maďarská kuchyně je tvořena směsí evropských, středovýchodních a asijských jídel.

Francouzi ovlivnili podobu paštiky z husích jater a sedmivrstvý dort Dobos je inspirovaný (a možný konkurent) rakouským Sachertorte.
Pojďte se podívat na další tradiční pochoutky, které dominují maďarské kuchyni.
Guláš

V Maďarsku je těžké najít restauraci, která ho nepodává – od nejmenší kavárny po největší podniky.
Guláš je maďarské národní jídlo (mimochodem vyslovované „gooyash“) je kříženec polévky i hlavního chodu. Mísa s pomalu pečeným hovězím masem v páře, mrkví, cibulí a spoustou maďarské papriky, která celé jídlo správně nakopne.
Langoš
Oblíbené pouliční jídlo Maďarů se určitě hodí do chladného dopoledne, kdy toužíte po rychlé svačince před obědem.
Je to jednoduché jídlo, které se skládá ze smažené placky z kynutého těsta se zakysanou smetanou a strouhaným sýrem – někdy s trochou česneku.

Studená višňová polévka
Zatímco spousta maďarských jídel se hodí spíše do chladných dnů, vychlazená višňová polévka je to pravé potěšení pro teplé letní večery. Čerstvé višně se v této osvěžující klasice snoubí se zakysanou smetanou a cukrem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.