Jednoduchý kouřový halloumi burger, díky kterému si na klasický hamburger ani nevzpomenete! Luxusní vegetariánská pochoutka, kterou prostě musíte ochutnat!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 žampiony portobello, otřené a zbavené stopek
- 200 g sýra na grilování halloumi, nakrájeného na silné plátky
- 2 burgerové briošky, rozkrojené napůl
- 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule
- 2 lžíce nadrobno nakrájených rajčat
- 2 lžíce nadrobno nakrájené okurky
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
- šťáva z 1 limetky
- 4 lžíce hummusu
- 1 velké rajče, nakrájené na silné plátky
- 4 listy římského salátu, nahrubo natrhané
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Zahřejte pánev nebo gril, dokud nebude horký.
- Houby potřete polovinou oleje a dobře osolte.
- Umístěte na pánev nebo gril a opékejte 6–8 minut, v polovině vaření je obraťte.
- Mezitím potřete zbylým olejem plátky halloumi a řeznou stranu briošek.
- Grilujte 2–3 minuty nebo do lehkého zuhelnatění.
- Nakrájenou cibuli, rajče, okurku a mátu smíchejte s limetkovou šťávou a dobře osolte.
- Chcete-li sestavit burgery, položte houbu na spodní polovinu briošky a potřete hummusem.
- Navrch dejte nakrájené rajče, salát a halloumi.
- Zalijte směsí z cibule, rajčat, limety, přiklopte horní polovinou briošky a ihned podávejte.