Ochutnejte tuto delikátní vegetariánskou verzi omáčky Stroganov, kterou si užijí i zarytí masožravci! Podávejte s čerstvým ledovým salátkem a rýží.
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 300 g sýra ke grilování halloumi
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1,5 lžíce hořčice
- 400 g nakrájených rajčat
- 100 ml vody
- 100 ml créme fraiche
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky chipotle papřiček
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
Postup
- Na rozpálené pánvi na oleji opečte proužky halloumi.
- Dejte stranou.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a prolisujte stroužek česneku.
- Na oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte všechny ingredience kromě halloumi a vařte 3 minuty.
- Přidejte proužky halloumi a podávejte s rýží a čerstvým salátem.