Nejlepší recepty na noky z těsta jako malá svačina či lehký oběd. Inspirujte se!

Omrkněte recepty na halušky a připravte pro sebe i své blízké tento populární slovenský pokrm pro jakoukoliv příležitost.

Můžete je ochutnat klasicky se zelím či brynzou, ale není na škodu i experimentovat.

Neváhejte vyzkoušet některou z našich pečlivě sesbíraných lahůdek, které podráždí vaše chuťové pohárky.

Co je brynza?

Brynza je velmi chutný měkký sýr. Má svou ojedinělou a zcela charakteristickou chuť, přičemž jediným ochucovadlem je sůl. Pravý sýr se vyrábí z ovčího mléka, jehož podíl by měl tvořit minimálně 50 %.

Vzniká zasýřením mléka, které se následně nechává zaschnout. Díky tomu se vytvoří hrudkový ovčí sýr. Poté se třídí a omývá vodou. K největším přednostem tohoto sýra patří obsah mnoha druhů laktobakterií (cca 20), které mají pozitivní vliv na naše zdraví.

Sýr pomáhá se snížením cholesterolu i krevního tlaku, reguluje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitu, ale také pomáhá lépe vstřebávat vápník. Je to svým způsobem přírodní antibiotikum a probiotikum.

Kam se brynza hodí?

  • Do polévek a omáček
  • K masu, zelenině i jen tak k samotným bramborám
  • Na těstoviny
  • Náplň do pirohů
  • Základní ingredience pro výrobu pomazánek

Jaké varianty můžeme ochutnat?

  • Liptovskou
  • Letní
  • Podzimní
  • Zimní

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.