Tradiční slovenské jídlo, které je velmi oblíbené i u nás! Uvařte si luxusní domácí halušky s kysaným zelím a uzeným masem, na kterých si pochutná celá vaše rodina.
Ingredience
- 500 g brambor
- 250 g kysaného zelí
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- trochu hladké mouky
- 250 g uzeného masa
- trochu oleje
- 1 cibule
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle.
- Přidejte k nim vajíčko, sůl a hladkou mouku.
- Vypracujte polotuhé těsto, ze kterého tvarujte noky, které házejte do vroucí osolené vody.
- Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na rozpáleném oleji.
- Přidejte kysané zelí, na kostičky nakrájené uzené maso a nakonec scezené halušky.
- Vše promíchejte a ihned podávejte.