Halušky se zelím a uzeným masem

Halušky se zelím a uzeným masem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tradiční slovenské jídlo, které je velmi oblíbené i u nás! Uvařte si luxusní domácí halušky s kysaným zelím a uzeným masem, na kterých si pochutná celá vaše rodina.

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 špetka soli
  • 1 vejce
  • trochu hladké mouky
  • 250 g uzeného masa
  • trochu oleje
  • 1 cibule

Postup

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle.
  2. Přidejte k nim vajíčko, sůl a hladkou mouku.
  3. Vypracujte polotuhé těsto, ze kterého tvarujte noky, které házejte do vroucí osolené vody.
  4. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na rozpáleném oleji.
  5. Přidejte kysané zelí, na kostičky nakrájené uzené maso a nakonec scezené halušky.
  6. Vše promíchejte a ihned podávejte.
Domácí halušky s kysaným zelím a uzeným, ozdobené čerstvou petrželkou a servírované na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.