Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg brambor uvařených ve slupce
- 2 žloutky
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 dkg solamylu
- 50 dkg kysaného zelí
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 1 bobkový list
- 10-12 lžic másla
- 1 cibule
Postup receptu
- Brambory oloupeme a ještě teplé prolisujeme nebo nastrouháme najemno
- K nim přidáme žloutky, mouku, solamyl, osolíme a opepříme
- Vytvoříme těsto a z něj krájíme malé válečky
- Cibuli posekáme najemno a osmahneme na oleji
- Přidáme zelí a pokrájené zelí, bobkový list, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut
- Halušky vhodíme do vroucí, osolené vody, vaříme 2-3 minuty podle velikosti a necháme okapat
- V hrnci zahřejeme máslo a halušky v něm zamícháme
- Halušky rozdělíme na talíře a obložíme zelím