Hamburger s karbanátkem z mletého masa a kapusty

Hamburger s karbanátkem z mletého masa a kapusty

V tomto Asií inspirovaném pokrmu si opravdu pochutnáte. Jídlo doplňuje jedinečný bramborový salát ochucený mořskými řasami. Místo bramborového salátu můžete podávat i křupavé domácí krokety, jak na ně se dozvíte v našich receptech.

Co budeme potřebovat

  • 300 g mletého vepřového masa
  • 2 hamburgerové housky
  • 340 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 cm kus zázvoru
  • 1 lžička mořských řas
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 250 g kapusty

Postup

  • Brambory nakrájejte na střední kostky. Zelí okrojte a vyhoďte jádřinec, listy nakrájíme na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Housky rozpůlíte.
  • Do hrnce s vroucí vodou přidejte nakrájené brambory. Vařte 14 až 16 minut, dokud nejsou měkké. Důkladně sceďte a vraťte do hrnce.
  • Přidejte majonézu, kečup, řasu a polovinu octa, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Vše smíchejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Ve velké míse smíchejte nakrájenou kapustu, cukr, zbývající ocet, polovinu nakrájeného zázvoru a kapku olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Za občasného míchání nechejte marinovat alespoň 10 minut.
  • Během marinování smíchejte ve velké misce vepřové maso, nasekaný česnek a zbývající nasekaný zázvor. Nakonec přidejte kapustu. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Rukama ze směsi vytvarujte dvě placičky.
  • Na pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na střední teplotu.
  • Přidejte kapustové karbanátky a volně přikryjte alobalem; opékejte 4 až 5 minut z každé strany, dokud nezhnědnou a nepropečou se.
  • Do pánve přidejte housky řeznou stranou dolů.
  • Pečte je na středně vysokou teplotu, 30 sekund až 1 minutu, dokud lehce nezhnědnou.
  • Sestavte hamburgery a podávejte je s bramborovým salátem.

V tomto receptu na kapustové karbanátky s mletým masem se neobejdete bez nepřilnavé pánvičky na smažení. Podívejte se na ty nejlepší grilovací pánve, které jsme pro vás zrecenzovali u nás na webu.

Měkká houska naplněná lahodnými ingrediencemi.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.