V tomto Asií inspirovaném pokrmu si opravdu pochutnáte. Jídlo doplňuje jedinečný bramborový salát ochucený mořskými řasami. Místo bramborového salátu můžete podávat i křupavé domácí krokety, jak na ně se dozvíte v našich receptech.
Co budeme potřebovat
- 300 g mletého vepřového masa
- 2 hamburgerové housky
- 340 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 cm kus zázvoru
- 1 lžička mořských řas
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 250 g kapusty
Postup
- Brambory nakrájejte na střední kostky. Zelí okrojte a vyhoďte jádřinec, listy nakrájíme na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Housky rozpůlíte.
- Do hrnce s vroucí vodou přidejte nakrájené brambory. Vařte 14 až 16 minut, dokud nejsou měkké. Důkladně sceďte a vraťte do hrnce.
- Přidejte majonézu, kečup, řasu a polovinu octa, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Vše smíchejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Ve velké míse smíchejte nakrájenou kapustu, cukr, zbývající ocet, polovinu nakrájeného zázvoru a kapku olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
- Za občasného míchání nechejte marinovat alespoň 10 minut.
- Během marinování smíchejte ve velké misce vepřové maso, nasekaný česnek a zbývající nasekaný zázvor. Nakonec přidejte kapustu. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
- Rukama ze směsi vytvarujte dvě placičky.
- Na pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na střední teplotu.
- Přidejte kapustové karbanátky a volně přikryjte alobalem; opékejte 4 až 5 minut z každé strany, dokud nezhnědnou a nepropečou se.
- Do pánve přidejte housky řeznou stranou dolů.
- Pečte je na středně vysokou teplotu, 30 sekund až 1 minutu, dokud lehce nezhnědnou.
- Sestavte hamburgery a podávejte je s bramborovým salátem.
V tomto receptu na kapustové karbanátky s mletým masem se neobejdete bez nepřilnavé pánvičky na smažení. Podívejte se na ty nejlepší grilovací pánve, které jsme pro vás zrecenzovali u nás na webu.