Hamburger s trhaným sójovým masem

Hamburger s trhaným sójovým masem

Není nic lepšího než mít možnost si vybrat. A proto jsme pro vás připravili recept s tempehem, které v hamburgeru dokonale nahradí trhané hovězí nebo vepřové maso. Ochutnejte a uvidíte, že si pochutnáte!

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. Cibule (nakrájená)
  3. 460 g tempehu (rozdrobeného)
  4. 60 g třtinového cukru
  5. ½ lžičky česnekového prášku
  6. Špetka kajenského pepře
  7. Malá nakrájená zelená paprika
  8. Malá cuketa (podélně rozčtvrcená a nakrájená na plátky)
  9. 125 g kukuřice
  10. Lžíce červeného octa
  11. Lžíce sójové omáčky
  12. 400 g plechovka rajčatové omáčky
  13. 2 lžíce rajčatového protlaku
  14. Sůl
  15. Pepř
  16. 6 hamburgerových bulek

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej
  2. Přidáme cibuli a vařte do změknutí, asi 3 minuty. Vmíchejte rozdrobený tempeh a vařte ještě 2 minuty. Přidejte cukr, česnekový prášek a kajenský pepř a mícháme asi 1 minutu
  3. Teplotu snížíme na střední a přidáme do pánve papriku, cuketu, kukuřici, červený vinný ocet a sójovou omáčku
  4. Za stálého míchání vaříme 3 minut
  5. Přidáme rajčatovou omáčku, rajčatový protlak, sůl a pepř a za stálého míchání vaříme další 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne
  6. Za pomocí lžíce směs z tempehu nanášíme na hamburgerové bulky a podáváme

Další bez masou alternativou, čím naplnit hamburger jsou tyto placky z čočky, vyzkoušejte je na nejrůznější způsoby!

Dokonalý hamburger bez masa jen z trhaného sójového plátku se zeleninou.
Zdroj delishknowledge.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.