Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Připomíná naši tradiční svíčkovou omáčku. Pro odvážné se nabízí možnost prošpikování masa kyselou okurkou, mrkví a špekem. Toto je zjednodušená, ale chutná verze.

INGREDIENCE:

  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g cibule
  • 25 g slaniny
  • 50 g kyselých okurek
  • 50 ml nálevu z okurek
  • 50 g šunky v celku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • bobkový list
  • celé koření
  • pepř
  • olej

POSTUP:

  • Osolenou a opepřenou vepřovou kýtu si osmažte na trošce oleje ze všech stran.
  • Maso dejte bokem a ve stejném hrnci si osmažte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. 
  • Poté přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli restujte, následně podlijte nálevem z okurek, přidejte celé koření a bobkový list. 
  • Přidejte zpět i maso a pod poklicí nechte dusit za občasného podlévání vodou do měkka. 
  • Až bude maso měkké, dejte jej bokem, omáčku propasírujte, zahustěte smetanou a vařte dalších 15 minut. 
  • Nakonec přidejte nakrájenou šunku a nastrouhanou okurku, vařte dalších 5 minut. 
  • Maso podávejte nakrájené na plátky s omáčkou a ideálně i s houskovým knedlíkem.
Vepřové maso na hamburský způsob připomíná naši lahodnou svíčkou omáčku.
mimibazar.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.