Nechte se unést lahodnou chutí těchto receptů na hanácký salát.
Křupavé červené zelí s krémovou majonézou můžete podávat jako přílohu ke každému jídlu.
Vyzkoušejte i jeho zdravou verzi, nebudete litovat!
Dobrou chuť!
Naše recepty
Červené zelí bychom mohli označit za nejlevnější super potravinu.
Červené zelí přispívá k celkovému zdraví. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje ke každodennímu fungování. Ve 100 g zelí najdeme celodenní potřebnou dávku vitamínu C, jen 31 kalorií a žádný tuk. Proto není divu, že se jeho konzumace doporučuje v redukčních dietách.
Konzumací červeného zelí předcházíme vytvoření zánětlivých procesů v těle a chronickým onemocněním. Zároveň se v těle tvoří kolagen, který je důležitý k hojení různých poranění. Obecně řečeno, červené zelí posiluje imunitu.
Tak proč zůstávat u jednoho pokrmu?
Vyzkoušejte i další recepty s červeným zelím. Dodejte tělu velkou dávku vitamínů a minerálů, které tolik potřebuje a zároveň si vychutnejte skvělé pokrmy.
Vyzkoušejte například tyto recepty s dušeným zelím a pochutnejte si třeba na klasickém knedlo vepřo zelo.
V chladném období se můžete například zahřát zimní polévkou z červeného zelí, která přímo překypuje vitamíny a minerály. Tělo dostane pořádnou dávku vitamínů a ke všemu vás zahřeje zevnitř.