Tradiční marocká polévka z červené čočky s kurkumou a s cizrnou dýchá africkou exotikou
Ingredience
- 150 g jehněčího nebo hovězího masa
- 50 g červené čočky
- 1 plechovka cizrny
- 80 g řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- svazek petrželové natě
- 1 malý rajčatový protlak
- 5 PL nudlí do polévky
- ½ ČL sušeného zázvoru
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL římského kmínu
- větvička koriandru
- sůl
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej
- Orestujte na něm najemno nasekanou cibuli a na kostky nakrájené maso
- Zasypte kořením, přidejte protlak a krátce osmahněte
- Přidejte nakrájený řapíkatý celer, nasekanou petrželku, rajčata, slitou cizrnu a červenou čočku
- Zalijte vodou tak aby byly suroviny ponořené
- Vařte dokud maso nezměkne
- Přisypte polévkové nudle a znovu krátce povařte
- Pokud je třeba polévku zahustit, vsypte lžíci hladké mouky a provařte
- Dochuťte solí a podávejte ozdobené koriandrem