Harira – kořeněná a hustá polévka z Maroka

Harira – kořeněná a hustá polévka z Maroka

Tradiční marocká polévka z červené čočky s kurkumou a s cizrnou dýchá africkou exotikou

Ingredience

  • 150 g jehněčího nebo hovězího masa
  • 50 g červené čočky
  • 1 plechovka cizrny
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • svazek petrželové natě
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 5 PL nudlí do polévky
  • ½ ČL sušeného zázvoru
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ ČL římského kmínu
  • větvička koriandru
  • sůl

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej
  2. Orestujte na něm najemno nasekanou cibuli a na kostky nakrájené maso
  3. Zasypte kořením, přidejte protlak a krátce osmahněte
  4. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, nasekanou petrželku, rajčata, slitou cizrnu a červenou čočku
  5. Zalijte vodou tak aby byly suroviny ponořené
  6. Vařte dokud maso nezměkne
  7. Přisypte polévkové nudle a znovu krátce povařte
  8. Pokud je třeba polévku zahustit, vsypte lžíci hladké mouky a provařte
  9. Dochuťte solí a podávejte ozdobené koriandrem
čočková polévka ozdobená koriandrem v modré misce
Zdroj: acedarspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.