Recepty na nadýchaný šlehačkový dort harlekýn aneb upečte si ho doma jako z cukrárny

Nejlepší recepty na harlekýn dort najdete tady!

Korpus tak jemný a nadýchaný, že se vám okamžitě rozplyne na jazyku.

Šlehačka tak krémová, že ani nebudete vědět, že něco jíte a nebudete chtít přestat.

Upečte si svůj dvoubarevný šlehačkový sen!

Jak poznat kvalitní čokoládu?

Tyto recepty na dort harlekýn jsou zejména o čokoládě a kakau, ale jak kvalitu výrobku můžeme vůbec určit?

Čokoládu můžeme řadit mezi takzvané super potraviny, protože má velmi pozitivní účinky na naše zdraví. Jen v záplavě nejrůznějších druhů a typů čokolády, je opravdu těžké se v nich vyznat a vybrat ten opravdu kvalitní. Proto vám přinášíme pár tipů jak touto záplavou s lehkostí proplout.

Některé údaje o čokoládě nám prozradí už samotný obal, někdy je potřeba pátrat trochu více. Ale vynaložené úsilí vám nakonec přinese kýžený výsledek a vy si budete moci vychutnat opravdovou lahodnou chuť čokolády, bez jakýchkoliv výčitek.

Cena

Výroba kvalitní čokolády není levná záležitost, a to se odráží i na její ceně. Menší výrobci a manufaktury většinou používají tradiční způsoby výroby a kvalitní ingredience. Ovšem tyto čokolády nejsou v běžných obchodech k sehnání, protože jejich cena se může vyšplhat i na 80 – 200 korun za tabulku, což je v porovnání s cenami velkovýrobců velký rozdíl. Proto většinou nejsou pro běžného spotřebitele cenově atraktivní a tudíž konkurence schopné.

Procenta

Bohužel neplatí, že čím vyšší procento kakaa čokoláda obsahuje, tím je kvalitnější. Procenta totiž nemusí nutně znamenat množství kakaových bobů použitých na výrobu čokolády, ale spíše budou určovat objem kakaové hmoty v sušině. Což znamená naředění čokolády a zhoršení její kvality a nutričních hodnot.

Složení

Čokoláda není náročná co se do množství ingrediencí týká, ale o to větší pozornost musíme věnovat jejich kvalitě. Přílišné množství přísad značí o nadměrném průmyslovém zpracování. Přítomnost nejrůznějších dochucovadel a stabilizátorů, kvalitě čokolády spíše uškodí, protože velmi kvalitní čokoláda si vystačí s kakaovými boby a třtinovou šťávou.

Výroba

O způsobu výroby se toho z obalu na čokoládě příliš nedozvíme, ale pokud bychom opravdu chtěli zapátrat je možné vždy navštívit internetové stránky dané společnosti. Pozornost bychom potom měli věnovat místu odkud se kakaové boby dováží a dále se věnovat způsobu jejich pražení.

Pokud chcete své nabyté zkušenosti ihned aplikovat vyzkoušejte tyto recepty na buchtu z tyčinky Margot, které jsou plné kakaa a čokolády.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.