Haše z pečeného vepřového masa

Haše z pečeného vepřového masa

Křupavé vepřové maso a brambory dohromady tvoří jídlo, které si můžete vychutnat kdykoli během dne.

Co budeme potřebovat

Na haši

  • 675 g zlatých nebo červenohnědých brambor (nakrájených na kostky)
  • 2 polévkové lžíce (30 ml) bílého octa
  • sůl
  • černý pepř
  • 285 g chřestu
  • 1 čerstvé chilli papričky
  • 60 ml vepřového tuku (nebo rostlinného oleje)
  • 340 g pečené vepřové plece (nakrájená)
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu

K podávání

  • Na tenké plátky nakrájená jarní cibulka
  • Smažená vejce (volitelné)
  • Ohřáté kukuřičné tortilly (volitelné)
  • Limetkové měsíčky
  • Domácí nebo koupená salsa (volitelné)

Postup

  • Na haši vložte brambory do hrnce a zalijte 2 litry studené vody. Přidejte ocet a 2 lžíce soli.
  • Přiveďte k varu. Snižte na mírnou teplotu a vařte do měkka.
  • Brambory sceďte, a poté dejte stranou.
  • Mezitím rozpalte velkou litinovou pánev na vysokou teplotu.
  • Přidejte chřest a chilli papričku. Vařte za občasného míchání, dokud chřest a paprička nejsou po celém povrchu opečené a chřest se nepropeče, 4 až 8 minut.
  • Opatrně přidejte 1 lžičku tuku (nebo rostlinného oleje) do pánve, promíchejte, aby se zelenina obalila, a lehce dochuťte solí a pepřem.
  • Přeneste zeleninu na prkénko. Jakmile zelenina dostatečně vychladne, nakrájejte chřest na kousky a papričku zbavte semínek a jemně nasekejte.
  • Pánev vraťte na sporák a snižte teplotu na střední.
  • Přidejte 1 polévkovou lžíci plus 2 čajové lžičky (25 ml) tuku (nebo rostlinného oleje) a přidejte maso.
  • Lehce osolte a opepřete a za občasného míchání vařte, dokud nebude vepřové maso zlatohnědé a křupavé ze všech stran, 8 až 10 minut.
  • Maso poté dejte stranou.
  • Přidejte zbývající 2 polévkové lžíce (30 ml) tuku (nebo rostlinného oleje) do pánve a zvyšte teplotu na středně vysokou.
  • Přidejte brambory a lehce je osolte a vařte za občasného promíchání, dokud nejsou brambory tmavě hnědé a křupavé ze všech stran, asi 20 minut.
  • Přidejte koriandr, chilli prášek a kmín a vařte za častého míchání, dokud se koření nerozvoní, asi 30 sekund.
  • Vraťte vepřové maso, chřest a chilli do pánve, promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud se všechny ingredience neprohřejí, asi 2 minuty. Dochuťte solí a pepřem.
  • Před podáváním haši posypte jarní cibulkou a/nebo koriandrem a navrch dejte smažená vejce. Podávejte s ohřátými tortillami, limetkou a salsou.

Místo tortill můžete jednoduše servírovat opečený toastový chléb. Ten nejlépe dozlatova opečete v těch nejlepších topinkovačích, které prošly naší recenzí!

Pánev plná směsi masa, koření, zeleniny a vajec.
Zdroj: kinders.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.