Co budeme potřebovat
Na majonézu
- 3 lžíce majonézy
- Lžíce stiracha omáčky
Na marinádu
- 3 lžíce sójové omáčky
- Lžička rýžového octa
- Lžička sezamového oleje
- ½ lžičky sušeného zázvoru
- ½ lžičky wasabi pasty
- Lžička cukru krystal
Na náplň do misky
- 350 g jasmínové rýže
- 150 g listového pekingského salátu
- 300 g lososa
- Malá salátová okurka (nakrájená na plátky)
- Mango (nakrájené na kostičky)
- Avokádo (nakrájené na kostičky
Na ozdobu
- Hrst koriandru
- Jarní cibulka
- Sezamová semínka
Postup
- Jasmínovou rýži si uvaříme podle návodu
- Když je rýže uvařená promícháme jí a dáme odstát stranou
- Na pálivou majonézu si smícháme majonézu společně s sriracha v menší misce
- Misku zakryjeme a vložíme do lednice
- Ve vedlejší misce si mezitím na marinádu smícháme všechny potřebné ingredience a promícháme
- Do směsi vložíme lososa a dobře vše promícháme
- Misku znovu zakryjeme a vložíme do lednice, aby se maso marinovalo
- Na sestavení misek začneme s rýží a poté přidáváme zbylé ingredience
- Začínáme se salátem, poté přidáváme lososa, okurku, mango a avokádo
- Poke bowl posypeme koriandrem, jarní cibulkou a semínky sezamu
- Nakonec pokapeme pálivou majonézou a podáváme
Jestli nejste příznivci syrové ryby, tak vyzkoušejte jeden z těchto receptů na pečeného lososa a v tomto receptu na poke bowl ho vyměňte. Bude to výborné tak jako tak!