Hedvábná polévka z taveného sýra

Hedvábná polévka z taveného sýra

Dáváte-li přednost jemnějším chutím, tavený sýr je dokonalou volbou. Pokud chcete polévce dodat intenzivnější chuť, přidejte do ní navíc trochu čedaru.

Ingredience:

  • 500 g taveného smetanového sýra
  • 1/4 šálku másla
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1/2 šálku nakrájené mrkve
  • 1 šálek nakrájeného celeru
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek šlehačky
  • 1 šálek nastrouhaného čedaru (volitelné)
  • 1 PL kukuřičného škrobu nebo solamylu
  • sladká paprika
  • sušená petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte sůl a pepř.
  2. Následně na másle 5 minut poduste nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
  3. Po menším množství přimíchejte rovněž mouku a kukuřičný škrob.
  4. Za stálého míchání povařte ještě další 3 minuty.
  5. Postupně ke směsi přidávejte kuřecí vývar a šlehačku a za stálého míchání povařte 5 minut.
  6. Snižte teplotu a přidejte do směsi na kostičky nakrájený tavený sýr, případně rovněž nastrouhaný čedar.
  7. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  8. Dochuťte polévku pomocí koření a následně ji tyčovým mixérem vyšlehejte dohladka.
  9. Poté vařte ještě přibližně 15 minut.
Polévka připravená z taveného sýra servírovaná s opečeným kouskem pečiva
zdroj: delicioustable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.