Hei Jiao Niu Liu je rychlý a snadný restovaný pokrm z hovězího masa, cibule a papriky, ochucený ústřicovou omáčkou a spoustou černého pepře. Jedná se o čínskou klasiku luxusní chuti!
Co budete potřebovat
- 2 lžičky celého černého pepře
- 350 g hovězí svíčkové, nakrájené na 2 cm kostky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička praženého sezamového oleje
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 malá cibule, nakrájená na centimetrové kousky
- 50 g červené papriky
- 50 g zelené papriky
- 2 velké stroužky česneku, nasekané
Postup
- Kuličky černého pepře dejte do hmoždíře a nahrubo je rozdrťte.
- Pokud nemáte hmoždíř, vložte kuličky pepře do mrazícího sáčku a pomocí válečku je rozdrťte.
- V misce prošlehejte ústřicovou omáčku, rýžové víno, sójovou omáčku, sezamový olej a většinu černého pepře (trochu si odložte na ozdobu).
- Přidejte bramborový škrob a míchejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
- Vmíchejte hovězí maso, aby se rovnoměrně obalilo a nechte ho marinovat, zatímco budete připravovat zeleninu.
- Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni, dokud nebude horká.
- Přidejte rostlinný olej a poté pomocí kleští přidejte hovězí maso v jedné vrstvě.
- Snažte se nechat v misce co nejvíce marinády.
- Maso restujte na jedné straně dozlatova a poté otočte každý kus a opékejte druhou stranu, dokud nezhnědne.
- Do pánve přidejte cibuli, papriku a česnek a zvyšte teplotu.
- Za stálého míchání restujte.
- Když cibule zesklovatí, přidejte zbývající marinádu a vše promíchejte, dokud nebude maso lesklé a rovnoměrně potažené omáčkou.
- Podávejte s rýží a ozdobte zbylým černým pepřem (podle chuti).