Hermelín v bramboráku

Hermelín v bramboráku

Vyzkoušejte recept s hermelínem obaleným v bramboráku a poznejte, že i při smažení dokáže tento krémový sýr vykouzlit báječnou chuť.

Co budeme potřebovat

  • 7 větších brambor
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kmín
  • 200 g hladké mouky
  • 4 žampiony
  • 200 ml mléka
  • 3 hermelíny
  • olej na smažení

Postup

  1. Česnek utřeme, přidáme nastrouhané syrové brambory, vajíčka, mléko, hladkou mouku, majoránku, kmín, pepř, sůl a najemno nasekané žampiony. Vše důkladně promícháme.
  2. Hermelíny rozkrojíme vodorovně a poté na čtvrtky.
  3. Na pánev s rozpáleným olejem lžící naneseme těsto a na něj dáme hermelín. Na hermelín naneseme druhou vrstvu těsta a opékáme dozlatova z obou stran.

K této výborné specialitě můžeme podávat například grilovanou zeleninu dle vaší chuti. Nejlepší recepty najdete u nás!

Talíř se smaženým sýrem a nakládanou zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.