Vyzkoušejte recept s hermelínem obaleným v bramboráku a poznejte, že i při smažení dokáže tento krémový sýr vykouzlit báječnou chuť.
Co budeme potřebovat
- 7 větších brambor
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 200 g hladké mouky
- 4 žampiony
- 200 ml mléka
- 3 hermelíny
- olej na smažení
Postup
- Česnek utřeme, přidáme nastrouhané syrové brambory, vajíčka, mléko, hladkou mouku, majoránku, kmín, pepř, sůl a najemno nasekané žampiony. Vše důkladně promícháme.
- Hermelíny rozkrojíme vodorovně a poté na čtvrtky.
- Na pánev s rozpáleným olejem lžící naneseme těsto a na něj dáme hermelín. Na hermelín naneseme druhou vrstvu těsta a opékáme dozlatova z obou stran.
K této výborné specialitě můžeme podávat například grilovanou zeleninu dle vaší chuti. Nejlepší recepty najdete u nás!