Hermelín v listovém těstě se salátem

Hermelín v listovém těstě se salátem
Příprava: 20 minut Počet porcí: 3

Recept inspirovaný světoznámým šéf kuchařem. Je poněkud složitější na přípravu, ale garantujeme vám, že pokud se do něj pustíte, nebudete litovat. Výsledný hermelínový salát se vám bude rozplývat na jazyku, protože všechny ingredience jsou v naprosté harmonii.

Co budeme potřebovat

Na sýr

  • 100 g vlašských ořechů
  • 200 g hermelínu
  • čerstvou pažitku
  • 1 citron
  • 270 g listového těsta
  • 1 lžička olivového oleje

Na omáčku

  1. 75 g sušených brusinek
  2. 1 lžička mletého hřebíčku
  3. ½ lžičky mletého zázvoru
  4. 125 ml červeného vína

Na salát

  1. 1 granátové jablko
  2. 2 lžíce balzamikového octa
  3. 2 lžíce olivového oleje
  4. 1 kus červené čekanky
  5. střední jablko
  6. 1 kus zelené čekanky
  7. 100 g řeřichy

Postup

  1. Hermelín nakrájíme na malé kousky, společně s vlašskými ořechy a polovinou pažitky umístíme do kuchyňského robota.
  2. Přidáme citronovou kůru a v robotu mixujeme, dokud se směs zcela nespojí.
  3. Na kuchyňské lince rozložíme listové těsto.
  4. Těsto si rozdělíme podélně na polovinu.
  5. Na pláty doprostřed umístíme hermelínovou směs.
  6. Těsto srolujeme, aby vypadalo jako rulička.
  7. Ruličku z těsta nerolujeme pevně, ale volně, aby se těsto mohlo při pečení roztáhnout.
  8. Každou ruličku potřeme olivovým olejem a pečeme dozlatova na pánvi.
  9. Na brusinkovou omáčku přidáme do malého hrnce všechny suroviny společně s vodu a necháme probublávat.
  10. Když dostane směs konzistenci omáčky, tak jí rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  11. Granátové jablko rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu do misky.
  12. Z druhé poloviny vyndáme zrníčka.
  13. Do šťávy přidáme olivový olej, sůl, pepř a najemno nakrájenou pažitku.
  14. Nahrubo nakrájíme obě čekanky, společně s řeřichou.
  15. Jablko nastrouháme také nahrubo a promícháme s čekankou a řeřichou.
  16. Servírujeme tak, že na talíř umístíme salát, polijeme ho dresinkem z granátového jablka a posypeme ho zrníčky z jeho druhé poloviny, navrch umístíme hermelínové rolky a vedle postavíme brusinkovou omáčku k namáčení.

Samozřejmě, že listové těsto plněné hermelínem může mít tvar bochánku. Hlavní je, aby se vám tvar dobře opékal na pánvi.

Hermelín obalený v listovém těstě s brusinkovou omáčkou a salátem.
Zdroj: snowflakesandcoffeecakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.